Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Nasıl Yapmalı 2

Kategori: Edebiyat Yazar: N. G. Çernişevski Yayınevi: Yar Yayınları

Nasıl Yapmalı 2

  • çevirmen: Güneş Bozkaya
  • Yayın Tarihi: 16.12.2020
  • ISBN: 9789757530039
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 490
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Nasıl Yapmalı adlı romanında Çernişevski, konunun çerçevesini aşıyor ve kitabına kendi okurları arasından belirli bir tiple giriştiği polemikleri ekliyor. Romanında günlük sorunlara, aile ilişkilerinde karşılaşılan güçlüklere çözüm getirmeye çalışıyor, gerçek hayatın her yönüne değinmekle kitabına özel bir canlılık kazandırıyor. Çernişevski’nin bu romanı, yazıldığı çağda, eski soylulara özgü estetik teorilerinin bitmez tükenmez ölçütlerine çevrilmiş çok etkili bir silahtı. Eser, kalıplaşmış estetiğin soyut teorilerini yıkarak, yarattığı kahramanların olumlu imajlarında gizlenen sanat gücünü ortaya çıkarır. Amacı sanat aracılığıyla düşünceleri geliştirmek, okurun gerçeklere yepyeni bir çehre vermesini sağlamak ve ilerici bilinç kazandırmaktır. Yurdumuzda da Nasıl yapmalı?’da iletilen mesajı okurlar doğru algılamış, ilk yayınlandığından beri geçen kırk yıllık zaman içinde tekrar tekrar basılan eseri severek okumuşlardır. “N. G. Çernişevski, 601ı yılların başında Rus ulusu için "acınacak bir ulus, köleler ulusu" demişti. 1905 Ekim hareketi büyük bir olaydır, çünkü işte bu ulus, ilk kez olarak, proletaryanın önderliğinde, iğrenç otokrasiye karşı mücadeleye girişmiş, geniş kitleler mücadeleye katılmıştır. Bu büyük bir harekettir, çünkü proletarya, iktidarın demokratik kitleler tarafından nasıl ele geçirileceğini, Rusya'da cumhuriyetin nasıl kurulacağını, yani ''nasıl yapılacağını", kitlelerin bu görevi nasıl yerine getireceğini pratikte göstermiştir.” (V. I. Lenin, ''Ne İçin Mücadele Edilmeli?" Bütün Eserleri, c. 16, s. 168)
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Nasıl Yapmalı 2 PDF 20.34 MB İndir
Nasıl Yapmalı 2 EPUB 22.73 MB İndir
Nasıl Yapmalı 2 MOBI 17.94 MB İndir
Nasıl Yapmalı 2 ODF 19.14 MB İndir
Nasıl Yapmalı 2 DJVU 23.93 MB İndir
Nasıl Yapmalı 2 RAR 15.55 MB İndir
Nasıl Yapmalı 2 ZIP 14.36 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Rus Edebiyatının çok tanınmayan yazarlarından Çernişevski’den iki ciltlik güzel bir eser.Roman günlük sorunlara,aile ilişkilerinde yaşanılan güçlüklere ve hayatın her yönüne farklı açılardan değinerek dönemin toplum yaşantısı hakkında okuyucuya fikirler veriyor.


Nasıl yapmalı edebiyat başyapıtı bir kitaptır. nikolay çernişevski bu romanını 1862 ve 1863 yılları arasında yazmıştır. Bu yüzden kitabın yazıldığı şartlar yazarı o şartlara sürükleyen nedenler ve düşüncelerin yarattığı etkiyi görmek açısından oldukça önemli ve ilginç bir kitaptır.


İlk cildin rahat okunmasına karşın 2.cilt biraz daha fazla özveri istiyor okuyucudan. Güneş Bozkaya’nın çevirisi iyi ancak yeni baskılarda, özellikle 2.cildin tekrar gözden geçirilmesi gereken çok cümle kurgusu ve kelimesi var. Eserin geniş bir şekilde yayınlanmasını Yar Yayınları sağlamış… 2.ciltte teorik yaklaşım daha fazla, yine de yazar, samimi diliyle okuyucuyu fazla yormamaya gayret ediyor. Pavlovna’nın dikiş atölyesi, işçi-işveren ilişkisi ve emeğin insanı karakter sahibi yaptığı görüşü ağırlık kazanıyor. İyi okumalar…


İkinci cildi olan bu kitap, bilgi birikimini daha fazla gerekli kılacaktır, çünkü 1.ciltte varılan izlenimlerin çözümleri bu kitapta açıklanacak ve şaşırtan bir sonla bitirilecektir. Kesinlikle kusursuz bir kitap!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*