Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
General Uçtu

Kategori: Edebiyat Yazar: Mehmet Zaman Saçlıoğlu Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları

General Uçtu

Tanıtım Bülteni
Gencecik oğlu elinden alınan bir babanın yıllarca beklediği adaleti hukuk sistemi sağlayamazsa ve bir gün oğlunu öldürten kişi o babanın eline düşerse ne olur?İntikam duygusunun karşısında insani değerlerin gücü nedir? Ya bu intikam duygusu bir başka büyük acıyı doğurursa, vicdan kendini nasıl cezalandırır?..Mehmet Zaman Saçlıoğlu, General Uçtu’da Köy Enstitülü bir öğretmenin ve ailesinin askeri darbeyle aldıkları yaraları, yaşamı kutsal bilen insanların bile intikam duygularıyla nasıl değişebileceklerini, rastlantılarla, oyunlu, hızlı, dinamik bir anlatımla ve 1970’li yıllara geri dönüşlerle ele alıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
General Uçtu PDF 6.23 MB İndir
General Uçtu EPUB 6.96 MB İndir
General Uçtu MOBI 5.49 MB İndir
General Uçtu ODF 5.86 MB İndir
General Uçtu DJVU 7.32 MB İndir
General Uçtu RAR 4.76 MB İndir
General Uçtu ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İntikam duygusunun ne kadar kuvvetli olduğunu, bazı yaraların yıllar geçse bile hiç kapanmadığını ustaca bir kurgu ve akıcı bir dille ortaya koyuyor


Çok güzel bir kitap. Kitabı okuyabilmek için rutin işleri aksattım; elimden bırakamadım.


Öncelikle ödüllü bir roman olduğunu belirtmek isterim.Yunus Nadi Roman Ödülüne sahip.Yazarın üslubu bence çok hoş.Yazım biçimi,kullanılan kelimeler ve akıcılık harika.Kitabi 2 günde bitirdim.Gelelim konuya.Konusu tam bana göreydi.En merak ettiğim dönemde geçen ve o dönemin izlerini taşıyan bir roman.Köy Enstitüsünden mezun olmuş ögretmen Harun,görev yerinde tanıştığı öğretmen Münevver Hanımla evleniyor.Ve 5 tane çocukları oluyor.Çoğunun üniversite dönemi darbeye denk geliyor ve olaylar burada başlıyor.Geçmiş ve şimdiki zaman uyumunu sevdim.Okuyucuyu zorlamıyor.Kitabin sadece sonunu beğenmedim.Kitap boyunca etkileyen ve okuyucuya duyguyu geçiren o tılsım,kitabın sonunda yok oldu sanki.Yine de bana gore güzel bir kitaptı.


Efsane bir kitap, mutlaka okuyun. Gözyaşlarınızı tutamayacağınız yerler olacak.


Mehmet Zaman Saçlıoğlu öykü kitapları ile bilinen, tek romanı General Uçtu romanı ile 2014 Yunus Nadi Roman ödülünü kazanmış bir yazar. Öyküleri ile de Yunus Nadi Öykü Ödülü, Sait Faik Hikâye Armağanı, Haldun Taner Öykü ödülllerini almış. Nerdeyse nitelikli tüm ödüllerde ismi olan bir kalem.

General Uçtu ise bir dönem romanı. 80 darbesi merkezde olmakla birlikte, Köy Enstitüleri, 60 darbesi, 1977 olayları, liberal ekonomiye geçiş yıllarının da işlendiği bir eser. Kitapda ki General da tabii ki Kenan Evren fakat kitapda asla ismiyle anılmıyor. Belki de yazar ismini bile anmaya gerek görmemiş sanki. 2014 de yazılmış yani askeri vesayet sisteminin yıkıldığı bir dönemde yazılmasına rağmen yine de oldukça cesur bir roman. Belki de eleştirebilecegim tek yönü, kurgunun aşırı taraflı olması. Edebi yönden bir doygunluk vermese de okuyucuya, bu tarz dönem romanı sevenlere önerimdir kesinlikle. Okuyunuz efendim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*