Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Hayatı Savunma Biçimleri

Kategori: Edebiyat Yazar: Adalet Ağaoğlu Yayınevi: Oğlak Yayınları

Hayatı Savunma Biçimleri

  • Yayın Tarihi: 30.12.1997
  • ISBN: 9789753291590
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 121
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Adalet Ağaoğlu edebiyatın hemen her türünde ürün veren ve hangi türde yazarsa yazsın yetkinliğini kanıtlayan bir yazar. Yayımladığı öykü ve romanlarla her zaman geniş yankı uyandıran ve ustalığını edebiyatın henüz keşfedilmemiş artbölgelerine kadar el atarak geliştiren yazarın Türk edebiyatının sayılı isimlerinden biri olduğu yadsınamaz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hayatı Savunma Biçimleri PDF 5.02 MB İndir
Hayatı Savunma Biçimleri EPUB 5.61 MB İndir
Hayatı Savunma Biçimleri MOBI 4.43 MB İndir
Hayatı Savunma Biçimleri ODF 4.73 MB İndir
Hayatı Savunma Biçimleri DJVU 5.91 MB İndir
Hayatı Savunma Biçimleri RAR 3.84 MB İndir
Hayatı Savunma Biçimleri ZIP 3.54 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yavuz bulent bakilerin bir yazma eseridir.eser arif nihat asyayi en iyi anlatan eserlerden biri.eserde ayni zamanda arif nihat asyanin siirlerini bulabiliyorsunuz.ayrica tarihi bilgi de. Edinebileceginiz bir kitap


Biraz hüzünlü,biraz karamsar ama yine de Adalet Ağaoğlu.Dil ve üslupta ustalık ve keyifli bir okuma.


Hayatı Savunma Biçimleri” 8 öyküden oluşuyor. Öykülerde seçilen konuların bize uzaklığı, yani daha çok elit tabaka insanların hayatlarının işlenişi henüz kitabın başlarında dikkatimizi çeken noktalardan. Öykücünün toplumu iyi tanıması ve anlatması gerekirken A. Ağaoğlu bizim insanlarımıza nasıl gözlerini yumar? Yine öykülerde en göze batan başka bir nokta ise; öykülerin kahramanlarının belirsiz oluşu, sürekli olayların değişmesi kahramanında bu ölçüde yer değiştirmesi öyküde anlam karışıklığına yol açmaktadır. Kitabın sekizinci ve son öyküsü “Tanrı’nın sonuncu tebliği”. A. Ağaoğlu bu öyküyü niye yazmış anlayamadım. Tanrı’yı eleştirmek için mi? Öykünün sonlarında her ne kadar “kendince” bir mesaj vermeye çalışmışsa da anlatmış olduğu olay son derece kaba ve itici. Kendi kalemiyle tanrıyı konuşturuyor, kendi kalemiyle tanrıya cevap veriyor. Bazı yerlerde “aklınca” tanrıyı alt ediyor. İslam ve diğer dinler hakkında hiçbir detaylı bilgiye sahip olmadığı açık seçik belli olan yazar bu öyküsüyle kendini son derece gülünç bir duruma düşürmüştür. Yer yer peygamberleride eleştiren yazar sadece söylemek için söyleyen kin sahibi bir insan gibi anlattıklarını sağlam temellere oturtamamış ve bilgisizliğinin içerisinde habire bocalayıp kendine çıkış yolları aramıştır. Yani kısacası bu öykü yazarın ” maksadını bir hayli aşmış”. bu kitabı okumayanlar varsa kesinlikle tavsiye ETMİYORUM.


Adalet AĞAOĞLU’ndan yine öykülerini kaleme aldığı bir kitap : Hayatı Savunma Biçimleri. 1996 yılında başladığı ve geçirdiği bir kaza ile yarım kalan kitap yazarın yaşam ile ölüm arasındaki ince hatta gidip gelmesinin hayat lehine bitmesinden sonra tamamlayabildiği bir eseri. Sekiz ayrı hikaye kitapta kendine yer bulmuş. Kendine has üslubu ile yazdığı öykülerinde yazarın biraz aykırı bir kişiliği olduğu görülüyor. Yine hikayeler sonu itibariyle meçhul veya menfi. Yazarın nadir olarak mutlu sonla bitirdiği öykülerinden İki Yaprak doğrusu diğer mutsuz hikayelerin yanında ilgi çekiyor. Yazar hüznü o kadar sever ki Almanya’da hastanede yatarken kaleme aldığı Şehrin Gözyaşları’nda bir şehri bile ağlatır. Adalet AĞAOĞLU’nun tarzını sevenler için kaçırılmayacak bir kitap.


Beklentilerimin gerisinde kaldığını söylemeliyim…Hayatı savunma detayları farklı öykülerle sunulmuş okuyucuya…Ama daha çok zihinsel buhran yaratıp içinde sürüklenmeye sebebiyet veriyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*