Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Geceyarısı Çocukları

Kategori: Edebiyat Yazar: Salman Rushdie Yayınevi: Metis Yayınları

Geceyarısı Çocukları

  • çevirmen: Aslı Biçen
  • Yayın Tarihi: 06.06.1999
  • Orijinal Adi: Midnight's Children
  • ISBN: 9789753422765
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 496
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Booker Ödülü, 1981James Tait Black Ödülü, 1982Booker of Bookers Ödülü"Uzaklığından ötürü geçmiş somut ve anlamlı görünür, oysa bugüne yaklaştıkça herşey gitgide daha inanılmaz görünmeye başlar," diyor Salman Rushdie, "kendinizi büyük bir sinemada farzedin, önce en arka sırada oturuyorsunuz, sonra sıra sıra öne doğru ilerleyip neredeyse burnunuzu dayıyorsunuz perdeye. Oyuncuların yüzleri ağır ağır oynaşan zerrelere dönüşüyor; küçük ayrıntılar devasa boyutlara ulaşıyor, yanılsama çözülüyor - daha doğrusu yanılsamanın kendisinin gerçeklik olduğu ortaya çıkıyor."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Geceyarısı Çocukları PDF 20.59 MB İndir
Geceyarısı Çocukları EPUB 23.01 MB İndir
Geceyarısı Çocukları MOBI 18.16 MB İndir
Geceyarısı Çocukları ODF 19.38 MB İndir
Geceyarısı Çocukları DJVU 24.22 MB İndir
Geceyarısı Çocukları RAR 15.74 MB İndir
Geceyarısı Çocukları ZIP 14.53 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Hikayenin, bağımsızlığını yeni kazanan Hindistan ile paralel gittiğini fark eden okur için okuma süreci hayli keyifli bir hal alıyor. Gerçeklik ile doğaüstü olayların harmanlandığı müthiş bir eser. Salman Rushdie’nin büyük bir yazar olduğunun en büyük kanıtlarından.


şahsen ben orhan pamuk romanlarına çok benzettim. eğer orhan pamuk romanlarını seviyorsanız bunu da seveceksinizdir.. çok çok iyi bir kitap,zaten bookers of booker ödüllü.


Zor bir kitap. Okumak emek harcamaktır,diyorsanız tavsiye ederim. Ya da zoru seviyorsanız. O zaman bunun üstüne bir de Ulysses’i deneyin, derim.


Yazar, kitabın bir yerinde bunun bir otobiyografi olduğunu yazmış. Kitabı okumaya başladığımızda da bir otobiyogrofi olduğu izlenimi doğuyor zaten. Kitaptaki karakterin doğum tarihi ve ilk yılları ile yazarınki neredeyse aynı, ancak daha sonraki bölümlerde ayrışıyor. Kitaptaki karakterin yaşam serüveni ile yazarınki farklı çünkü.Yazar otobiyografi tarzında Hindistan tarihini de okuyucuya sunmuş. İç karışıklıklar, Pakistan’ın bağımsızlığı, müslümanların Pakistan’a göç etmesi gibi Hindistan tarihindeki önemli noktaları kitabına almış. Zaman zaman Hint mitleriyle de süslenmiş. Ancak şunu söylemeliyim ki bu kitabı bildik roman tarzında bir çırpıda okuyup bitirebilmek pek kolay değil. Biraz yavaş ilerleyen bir yapısı var. Yine de Hint tarih ve kütürüne meraklı olanlara tavsiye olunur.


İlk etapta kitaba çok zor konsantre oldum çünkü hindistan kültürüne ait çok fazla terim ve yabancı isim kullanılıyordu fakat bir yerden sonra kitabın büyüsüne kapıldım. salman rushdie keskin zekasıyla adeta şow yapıyor. Gerçekten zor bir kitap belkide bu yüzden klasik olarak kabul edilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*