Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bahrü’l-Medid (9.Cilt)

Kategori: İslam Yazar: İbn Acibe El-Haseni Yayınevi: Semerkand Yayıncılık

Bahrü’l-Medid (9.Cilt)

Tanıtım Bülteni
Bahrü’l-Medid fî Tefsiri’l-Kur’âni’l-Mecîd isimli tefsir, zahirî ve bâtınî ilimlerde üstat AhmedIbn Acibe el-Hasenî es-Sâzelî (k.s) ’ye aittir. (1124/1809).Bu tefsir, bastan sona yüce Kur’ân’ın zahiri tefsiri ile tasavvufî isaretlerini bir arada sunan;zahirle batını, seriatla hakikati, ilimle irfanı, nakille tecrübeyi, delille müsahedeyi, amelleedebi, dille gönlü, sözle askı kaynastıran orjinal bir tefsirdir.Ibn Acibe, elliye yakın eserin sahibi bir alim ve kâmil mürsit olarak bu tefsirini mürsitlerinintavsiyesi ile ömrünün son döneminde yani en verimli devresinde yazmıstır.Eserin zahirî tefsir kısmı, Beyzâvî, Ebü’s-Suûd, Nesefî, Kurtûbî, Ibn Atiyye ve Ibn Cüzeygibi Ehl-i sünnetin en muteber tefsirlerinden olusmaktadır. Tasavvufî isaretlerini ise,Kuseyrî’nin Letâifü’l-Isârât’ı, Baklî’nin Arâisü’l-Beyânı, Hikem-i Ataiyye basta olmak üzereKûtü’l-Kulûb, Ihya, Avarif gibi tasavvuf’un ana kaynaklarından yapılan nakillerle, müelli nmüsahede, tecrübe ve tavsiyeleri olusturmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bahrü’l-Medid (9.Cilt) PDF 6.23 MB İndir
Bahrü’l-Medid (9.Cilt) EPUB 6.96 MB İndir
Bahrü’l-Medid (9.Cilt) MOBI 5.49 MB İndir
Bahrü’l-Medid (9.Cilt) ODF 5.86 MB İndir
Bahrü’l-Medid (9.Cilt) DJVU 7.32 MB İndir
Bahrü’l-Medid (9.Cilt) RAR 4.76 MB İndir
Bahrü’l-Medid (9.Cilt) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


kıymetli bir eserdir, alınıp okunmalıdır mutlaka, bu kitaplar şifadır.


Kuranı Kerimi hem arapça hem türkçe mealini hem de tefsirini okuduğumuzda hem daha iyi anlayıp, hem de hayatımıza daha iyi uygularız.. Akıcı bir dille yazılan bu seti kesinlikle okumalısınız..


Şazeli geleneği özellikle Ataullah İskenderi”nin Hikemi ataiye Kuşeyri”nin letaifi işarat Bakli ,Ebussud gibi ilim ve irfan ehlinin deruni yorumları ve İbni acibe”nin klasik tefsirlir ve devamında batini yorumlarıyla zenginleştirici ufuk açıcı bir tefsir.Ruha şifa,akla kanat açtıran bir eser.


hem rivayet hem işari tefsir dili çok akıcı mutlaka herkeste bulunması bir tefsir kitabı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*