Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Amerikalı Tolstoy

Kategori: Edebiyat Yazar: Salah Birsel Yayınevi: Bağlam Yayıncılık

Amerikalı Tolstoy

  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 168
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bilgi cımbızla alınınca bir bütünden, sahip olana bilmek meziyetini kazandırmıyor. Salah Birsel bu alışkanlığımızı bildiğinden midir bilinmez, bütünü bir cımbızlık denemeleriyle sunuveriyor. İşte bu kitabı da bilirim diyene taş çıkartacak denemeleriyle doludur.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Amerikalı Tolstoy PDF 6.97 MB İndir
Amerikalı Tolstoy EPUB 7.79 MB İndir
Amerikalı Tolstoy MOBI 6.15 MB İndir
Amerikalı Tolstoy ODF 6.56 MB İndir
Amerikalı Tolstoy DJVU 8.20 MB İndir
Amerikalı Tolstoy RAR 5.33 MB İndir
Amerikalı Tolstoy ZIP 4.92 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


“Amerikalı Tolstoy” bir deneme kitabı. Yakın tarih, edebiyat, Doğu-Batı iç içe geçmiş bu denemelerde. Yazar bizi bilgilendiriyor mu, sohbet mi ediyor, fikirlerini mi savunuyor, seçemeyeceğiniz şekilde akıyor yazı. Yazarı büyük yapan da bu işte: Titizlikle, aylar, yıllar boyu malumat toplamak, sonra da bu malumatı sanki bir anı ya da hikaye anlatıyormuş gibi, kafamıza vurmadan, akıtıvermek.Kitapta İstanbul’un ağaçlarından, sokaklarından, gençlikten, (elbette) yazarlardan, yazmaktan, konuşmaktan, miri kelamlardan, resimden, ressamlardan, kendisinden, doğunun-batının ustalarından (bunların çoğunu hiç okumamış olmak onlar üstüne yazılanları okurken ne büyük eksiklik), musikiden, tarihten, tiyatrodan iç içe geçmiş yaşam parçaları gibi bir doğallıkla bahsediyor Salah Birsel. Kendine özgü sıfatları, tanımları, deyimleri ise bir metni okurken musikiye ne kadar yaklaşılabileceğini duyumsatıyor.


Salah Birsel benim için en iyi deneme yazarlarından biridir. Şiirleri tekerleme gibi pek aklımı karıştırıyor, ama çokta eğlendiyor beni. Ama denemelerini okudukça benim gibi çokta aklındakilerini yazı ile ifade edemeyen biri bile hemen birşeyler yazmak istiyor. Herşeyi ama herşeyi sorgulayan ve herşey üzerine yazabilen usta bir yazar Salah Birsel. Kendine özgü farklı bir dilde geliştirmiş olan Salah Birsel’in tüm kitaplarını tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*