Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Aylak Sınıfının Teorisi

Kategori: Sosyoloji Yazar: Thorstein Veblen Yayınevi: Tutku Yayınevi

Aylak Sınıfının Teorisi

Tanıtım Bülteni
Yaşamak için çalışmak zorundan olmayan, paraları ve boş zamanları bol olan insanlar ya da aristokratlar sınıfı (bunlara İngilizce dilinde kısaca leisure sınıfı deniyor) yırtıcı, barbarlık dönemi kültürünün gelişip ilerlemeye başladığı dönemlerde ortaya çıkmaya başladı ve bunlar daha çok feodal Avrupa ülkeleriyle yine feodal Japonya'da görüldü. Herhangi bir feodal ülkede en onurlu meslekler askerlik ve ondan sonra da ilahiyat dallarıydı, yani askerler ve rahipler çok saygın insanlar olarak kabul ediliyordu. Asiller ya da üst sınıf insanlar, çalışma gereksinmesi duymazlar, boş vakitlerini avlanmak ve buna benzer çeşitli konularla uğraşarak, daha doğrusu eğlenerek geçirir, değerlendirirlerdi.Kültürel gelişme sürecinde, yaşamını sürdürebilmek için çalışmak zorunda olmayan ve boş zamanını geçirmek için çareler, yollar arayan insanlar sınıfının ortaya çıkması sonucunda mal mülk sahibi olma kavramı da doğdu.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Aylak Sınıfının Teorisi PDF 6.23 MB İndir
Aylak Sınıfının Teorisi EPUB 6.96 MB İndir
Aylak Sınıfının Teorisi MOBI 5.49 MB İndir
Aylak Sınıfının Teorisi ODF 5.86 MB İndir
Aylak Sınıfının Teorisi DJVU 7.32 MB İndir
Aylak Sınıfının Teorisi RAR 4.76 MB İndir
Aylak Sınıfının Teorisi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Veblen’ in kitabını bir iktisatçı olarak okumak istedim. beklediğim çıkmadı, sanırım ben daha fazla iktisadi tahlil bekliyordum. Veblen ise daha çok felsefe kitabı gibi neyi neden eleştirdiğini, neden karşı çıktığını yazmış. beklentimin dışına çıkıp okumaya devam ettikçe beğendim. biraz yöresel ve sübjektif olsa da, evrensel geçerliliği olan meseleler olmasa da tavsiye ederim.


Zenginlerin davranışlarını konu alarak onları yerin dibine sokan Veblen bu kitapta önemli sosyolojik tespitlerde bulunuyor. Tespitleri günümüz zenginlerinin değişmemiş özellikleri olup gösteriş toplumunun temel yapısını ortaya koyma açısından etkili bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*