Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kurtlar Arasında Çıplak

Kategori: Edebiyat Yazar: Bruno Apitz Yayınevi: Evrensel Basım Yayın

Kurtlar Arasında Çıplak

  • çevirmen: Olcay Geridönmez
  • ISBN: 9789757837817
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 448
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Her gün ölüm ve işkence tehdidinin kol gezdiği bir toplama kampına bir gün bir valiz içinde gizlice küçük bir bebek sokulursa ne olur? Buchenwald Toplama Kampı'nda, çizgili giysiler, dikenli teller, gaz odaları, insan yakma fırınları arasına hapsedilmiş onbinlerce tutsağın kurtuluşu için örgütlenen Uluslararası Kamp Komitesinin bir avuç militanı da bu soruyu kendilerine sordu. En küçük bir sırrın açığa çıkmasının ölüm kalım sorunu haline geldiği ortamda, direniş örgütünün yok edilmesi riskine rağmen çocuk, Nazi vahşetinden korunmalı mıdır, yoksa bir başka toplama kampına gönderilen kafileyle dışarı çıkarılıp kaderiyle başmaşa mı bırakılmalıdır? Duyguyla akıl arasındaki çatışma nasıl çözülür? Kurtlar Arasında Çıplak, Buchenwald tutsaklarının, küçük bir çocuğun varlığıyla bazan çetrefilleşen bazan renklenen ayaklanma hazırlığını ve direniş öyküsünü anlatıyor. Bruno Apitz'ın romanlaştırdığı İkinci Dünya Savaşının son yılında gerçekleşen Buchenwald isyanı, dünyanın başına musallat olan faşizmin karanlık koşullarında bile insanın yeteneklerinin ne kadar uçsuz bucaksız olduğunu kanıtlayan tarihsel bir anıt gibi çıkıyor karşımıza. İnsanlığın faşizmden çektiği acılar asla unutlamısn diye, direnişçilerin söylediği bu özgürlük türküsüne kulak vermek gerekiyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kurtlar Arasında Çıplak PDF 18.59 MB İndir
Kurtlar Arasında Çıplak EPUB 20.78 MB İndir
Kurtlar Arasında Çıplak MOBI 16.41 MB İndir
Kurtlar Arasında Çıplak ODF 17.50 MB İndir
Kurtlar Arasında Çıplak DJVU 21.88 MB İndir
Kurtlar Arasında Çıplak RAR 14.22 MB İndir
Kurtlar Arasında Çıplak ZIP 13.13 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Buchenwald toplama kampında tutsakların küçük bir çocuğu Nazilerden nasıl sakladıklarını ve isyana nasıl hazırlanıp direndiklerinin öyküsünü anlatan şahane bir roman.


Sadece yahudilerin savaş esnasında kamplarda tutulduğunu düşünürken komünist almanların da kamplarda tutulduğunu öğrenmeme vesile olmuştur. Hikaye can alıcı… Okunması ve okutulması gereken bir kitap…


harika bir kitap. Heyecan ve merakla okudum. Kesinlikle okunmalı.


İkinci Dünya Savaşını anlatan en iyi kitaplardan biri


bu kitabın adına anabritannica ansiklopedisnden alman edebiyatını okurken rastladım yazıda şöyle diyor antifaşist edebiyatı döneminde yayımlanan bu kitap büyük yankılara yol açmıştır.bende okuyalım diyerek gittim kitapçıdan aldım .hayatımda bu kadar muhteşem bir eser okumadım. bir toplama kampına kaçak aolark getirilen bir çocuk ve naziler ve mahkumlar .inanılmaz bir örgütlenme ve direniş.okuyun okutun gelecek nesillere kalacak ender eserlerden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*