Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Antipsikiyatri

Kategori: Psikoloji Yazar: Dr. Kemal Sayar Yayınevi: Mavi Yayıncılık

Antipsikiyatri

  • Yayın Tarihi: 31.12.1997
  • ISBN: 9789758209125
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 78
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bir akıl hastanesinde onyedi yaşında küçük bir kız bana korktuğunu, çünkü içinde Atom Bombası'nın olduğunu söylemişti. Bu bir hezeyandır. Kıyamet silahlarına sahip olmakla övünen ve etraflarına tehditler yağdıran dünya devlet adamları, kendilerine 'pisotik' yaftasının yapıştırıldığı insanların çoğundan gerçekliğe daha fazla yabancılaşmış bir haldedirler.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Antipsikiyatri PDF 3.24 MB İndir
Antipsikiyatri EPUB 3.62 MB İndir
Antipsikiyatri MOBI 2.86 MB İndir
Antipsikiyatri ODF 3.05 MB İndir
Antipsikiyatri DJVU 3.81 MB İndir
Antipsikiyatri RAR 2.48 MB İndir
Antipsikiyatri ZIP 2.29 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


enteresan bi kitap.pisikiyatri ye ilgim yoktu .düşünmezdim bile …ama bu kitapla şimdi durum değişti,artı pisikiyatri ilgilileri okusun bazı kalıpları değiştirme zamanı…


Bu tür kitapları okurken dikkatli olmak gerekiyor. Ancak psikiyatri bilim olarak halen son noktaya gidebilmiş bir bilim değil. Araştırılacak daha çok alanı var.


1960 ların gelişen devrimci süreci içerisinde antipskiyatri olarak bilinen akımı başlatan kişiler bu akımın gelişip kabul görmesinde yeterli olamasalarda pskiyatriye getirdiği yeni açılım ve yeni bakış açılarıyla pskiyatrinin gelişip ilerlemesine önemli katkı yapmış bir süreç anlatılmaktadır. kitap akıcı ve de özellikle kısa olması nedeniyle konuyla ilgili olmayanlar tarafından dahi rahatlıkla okuabilecek niteliktedir.


“Antipsikiyatri” akımının kısa bir özetini okumak ve ileride açıp bakmak için hatırlatıcı bir kitap niteliğinde. Bu akım hakkında bilgi edinmek ya da derin araştırmalar yapmak isteyeceklerin ilk okuması gereken kitaplardan biri diye düşünüyorum.. Eğer felsefe-psikoloji-psikiyatri ile ilgileniyorsanız, kitaplığınızda bulunmalı..


Konuyu anlamak açısından iyi bir başlangıç kitabı olmasına karşın antipsikiyatri öncülerinin düşüncelerine yeterince yer verilmemiş olması kitaba eksi puan kazandırıyor.Sanki kitap, şöyle bir tanım verilip bitirilmek istenmiş.Eleştiriler ve sentezler de yazarlar tarafından aşırı şekilde kısa tutulmuş.Bu durum okuyucunun kitabın derinine inmesine engel oluyor.Ayrıca bazı psikilojik ve felsefik tanımların da dipnot olarak düşülmesi gerekirdi.Yine de okumaya değer bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*