Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kızılderililer

Kategori: Kültür Yazar: Bartolome de Las Casas Yayınevi: Siyah Beyaz Yayınları

Kızılderililer

Tanıtım Bülteni
İspanyol tarihçi ve Dominiken rahibi. Ağustos 1474’de Sevilla’da doğdu. Orta sınıf bir tacir olan babası, aynı zamanda Kristof Kolomb’un da yakın arkadaşlarından biriydi. Bu vesile ile Kolomb’un yolculuklarından birine de katılmış olan Bartoloméo de las Casas, 1510 yılında Küba’da papazlık görevine getirildi. Aynı zamanda, seferlere katılmış olması dolayısıyla kendisine encomienda denilen toprak parçası verildi.Ancak bu süreçte şahit olduğu zulüm, şiddet, soykırım gibi dehşet verici olaylar sonrasında verilen bu toprak parçasını tüm köleleriyle birlikte iade ederek, 1515’te İspanya’ya döndü. Burada yaşadıklarını anlatarak, Kızılderililerin haklarını korumak üzere bir yasa çıkarılması için çalışmalar yaptı, komisyonlarda yer aldı. Alınan tüm tepkilere rağmen (toprak sahipleri türlü çıkar çatışmaları sebebi ile buna şiddetle karşı çıkmışlardı) Encomienda’lardaki yerlilerin daha iyi koşullarda yaşamaları yönünde bir yasa çıkarılabilmiş olsa da, bu yasa uzun ömürlü olamadı. Mücadelesini sürdürebilmek için Chiapas Piskoposluğuna atanmayı istedi fakat görev yaptığı süre içerisinde karşılaştığı zorluklar onu yıldırdığından bu görevinden de istifa etti ve 1547’de tekrar İspanya’ya döndü. Mücadele ile geçen ömrü 1566 yılında Madrid’de sona erdi.Sömürgecilik uygulamalarında pek fazla bir değişikliğe yol açmasa da, kölelik ile ilgili yaşananları ilk ağızdan anlatması bakımından bir ilktir ve tarihte önemli bir yere sahiptir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kızılderililer PDF 6.23 MB İndir
Kızılderililer EPUB 6.96 MB İndir
Kızılderililer MOBI 5.49 MB İndir
Kızılderililer ODF 5.86 MB İndir
Kızılderililer DJVU 7.32 MB İndir
Kızılderililer RAR 4.76 MB İndir
Kızılderililer ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Coğrafi keşiflerin ders kitaplarında anlatıldığı gibi masum bir şey olmadığını dehşetle okuyacaksınız. Bu olayları bizzat yaşamış birinin kaleminden okumak ayrı bir etki bırakıyor insanda.


Amerika kıtasındaki yerli halkın ve kızılderililerin İspanyollar tarafından nasıl yakıldıklarını, zulme uğratıldıklarını ve toplu katliamlarını ürpererek okuyacaksınız. Okurken bir insanlık dramına şahit olacaksınız. Çok güzel bir kitap.Vahşeti bizzat olaylara şahit olan yazarın kaleminden okuyun.


kızılderililerin katledinmesine şahit olan bir rahibin anıları


dehşetle okuyorum tavsiye ederim çok kısa zaten en fazla 1 günde biter


Medeni ve insancıl geçinenlerin ne kadar medeni olduklarını,para ve menfaat için neler yaptıklarını,insanlığı nasıl ayaklar altına aldıklarını anlatıyor,okurken bu kadar da olmaz diyeceksiniz ama yazar gördüklerinin tamamını anlatamadığını,anlatacak kelime bulamadığını söylüyor söylüyor,herkesin okuma gerek diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*