Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Zamanın Ruhuna Karşı

Kategori: Siyaset Yazar: Ercan Yıldırım Yayınevi: Profil Kitap

Zamanın Ruhuna Karşı

Tanıtım Bülteni
Ercan Yıldırım Zamanın Ruhuna Karşı’da, tarihin gördüğü en etkili, en kapsamlı, en otoriter medeniyetin, Küresel Medeniyetin tüm özelliklerini ele alır.Ortak kültür, ortak metafizik algısı, ortak yaşama ideali altında Küresel Medeniyet İslam’ın ve Müslümanların biricikliğine en büyük tehdidi oluşturmaktadır. Farklılıklara saygı, çoğulculuk ve hoşgörü kavramlarıyla insanların varoluşlarına karşı büyük bir saldırı gerçekleştiren Küresel Medeniyet, piyasaya girmeyen hiçbir emeğin, hiçbir dini anlayışın, hiçbir kültürün varlığını kabul etmez. Piyasa mantığıyla tüm dinleri, etnik grupları, kültürleri aynı potada eriten bu medeniyet ortaya geçmişten, varoluştan, İslam’dan kopuk yeni bir hakikat algısıyla çıkar.“Maaşlı burjuva olma” dışında kendilerine iktisadi manada bir çıkış yolu bulamayan günümüz insanı, hoşgörü, görünür dindarlık, görece bireysel güç istenci propagandası karşısında Küresel kültür değerlerine dört elle sarılır. Küresel medeniyetin saldırısı sadece iktisadi kaynaklara değil, İslam’ın kendisine, insanın ontolojik varlığına, vatan ve millet hayatınadır.Küresel medeniyetin değerlerinin şekillendirdiği zamanın ruhuna karşı, İslam’ın, tarihin ruhunu savunmak öncelikle “kavramların köleliği”nden kurtulmakla olur.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Zamanın Ruhuna Karşı PDF 6.23 MB İndir
Zamanın Ruhuna Karşı EPUB 6.96 MB İndir
Zamanın Ruhuna Karşı MOBI 5.49 MB İndir
Zamanın Ruhuna Karşı ODF 5.86 MB İndir
Zamanın Ruhuna Karşı DJVU 7.32 MB İndir
Zamanın Ruhuna Karşı RAR 4.76 MB İndir
Zamanın Ruhuna Karşı ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Güncel meselelere güzel değinilmiş.


Kitapta resmedildiği haliyle küresel medeniyet, zamanın ruhu ele avuca geçmeyen ama her şeyi yöneten bir hayalettir. ‘Şimdinin ruhu’ medya ve internet marifetiyle bütün bir yeryüzünü etkisine alıyor. Kitap zamanın ruhunun icap ettirdiği çoğulculuk ve çoğul hakikat, çok kültürlülük ve tartışma kültürüne karşı (islami) tek hakikatte, (ulus devlette) birliğin sağlanmasında ısrar ediyor, fakat küresel medeniyetten kaçışın mümkün olmadığını da sürekli ima ediyor. İslami hakikatin neden tek olduğunun müzakeresi yapılmadığı gibi, tek çözüm olarak Anadolu’nun müslümanlaşmasındaki sürece iyi bakılmasını öneriyor –o da açıklanmıyor-. Başka türlü de çok rahat anlamdırlabilecek olgular biraz zorlamayla delil kabul ediliyor. Zannediyorum kitabın birinci baskısı olduğu için imla hataları da çok fazla. Neticede kitapta başlık ve altbaşlıkta vaadedilenler yerini bulmuyor, aforizma türü cümleler öne çıksa da sözde deliller havada kalıyor. Kanaatimce yazar doğru yere bakıyor ama bulanık görüyor.


kültürle ilgili diğer kitabını da tavsiye ederim.


Ercan Yıldırım ile İtibar dersindeki yazıları sayesinde tanıştım. Kitabı dergideki yazılarının çok çok üzerinde. Keyifle okudum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*