Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sultan Abdülhamid ve Kürtler

Kategori: Tarih Yazar: Nihat Karademir Yayınevi: Nubihar Yayınları

Sultan Abdülhamid ve Kürtler

Tanıtım Bülteni
O'nun ölümünden yaklaşık yüzyıl sonra bile bölgedeki devletler hala enerjilerinin büyük bir kısmını Kürtleri ve Kürdistan'ı zapt etmeye harcıyorlarsa, Abdülhamid dönemim' anlamak bir kez daha elzem bir görev haline geliyor.Çünkü İmparatorluğun kesin ilgasının üzerinden neredeyse yüz yıl geçmiş olmasına rağmen XXI.yüzyılın olayları, Osmanlı mirasının bazı parçalarıyla hala yaşadığını veya yaşamak için direndiğini göstermektedir.Bu miras sadece devletlerin ve millet-i hâkîmenin değil, bu bölgede yaşayan veya bir zamanlar buradan ayrılmak zorunda kalan tüm halkların hafızasında yaşarrraktadır. Nitekim Osmanlı'nın son yüzyılı, daha sonraki Kürt kuşakları tarafından da bu dönemin olaylarına verilen değerden dolayı önemi her geçen gün artan bir zaman dilimidir. En örgütlü ve en geniş katılımlı Kürt isyanları bu dönemde ortaya çıkmış ve XX.yüzyılın ikinci yarısından itibaren Kürt tarih yazımı bu dönemde yaşanan değişimleri milliyetçiliğin özgün görünümleri olarak*işleyerek XIX.yüzyılın Kürt tarihi içindeki yerini öncüllerinden daha çok vurgulamıştır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sultan Abdülhamid ve Kürtler PDF 6.23 MB İndir
Sultan Abdülhamid ve Kürtler EPUB 6.96 MB İndir
Sultan Abdülhamid ve Kürtler MOBI 5.49 MB İndir
Sultan Abdülhamid ve Kürtler ODF 5.86 MB İndir
Sultan Abdülhamid ve Kürtler DJVU 7.32 MB İndir
Sultan Abdülhamid ve Kürtler RAR 4.76 MB İndir
Sultan Abdülhamid ve Kürtler ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İlginiz var ise okumanızı tavsiye edebileceğim; döneme ışık tutan bir eser


Hep klasikleşmiş yorumların ve bilgilerin dışında birşeyler öğrenmek için kaynaklara dayalı bir eser. Abdulhamit han döneminde yaşanan dış baskıların içteki hakları ki özellikle gayri müslim halkları harekete geçirmesi, ulusalcı söylemlerin artık balkanlardan doğuya yönelmesi abdulhamit hanın en hızlı şekilde tedbir almaya sevk etti. burada yaşan ve kalabalık olan halk kürtlerdi. sultan kürtlerle arasını iyi tutarak onları sahiplenmeye çalıştı. bunu çoğu kezde başardı. ayrıca o dönem rusya ve ermenilerin ayrılıkçı söylemleri ve onlara verilecek ayrıcalıklar, müslüman halkı ikinci plana itilmiş hissi verdi. buna karşılık sultan da kürtleri kendi yanına çekti, onları bir tampon olarak ruslara ve ermenilere karşı örgütlendirdi.


Çok sevdiğim bir yayınevi. Bu tür kitapların sayısı artar umarım. Harika bir kitap


Sultanın kürt politikası… okunmalı


Akıcı bir üslupla yazılmış, çok zengin bir kaynakçaya sahip, okuyucuyu adeta içine sürükleyen çok güzel bir kitap. Sultan Abdulhamid dönemini, dönemin olayları ve farklı tarihi kişilikleri arasında çok mantıklı bağlantılar kurarak adeta yaşatıyor, dolayısıyla kitabı okurken hiç sıkılmıyorsunuz. Yazarı tebrik ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*