Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şeyh Bedreddin Destanı

Kategori: Edebiyat Yazar: Vehbi Bardakçı Yayınevi: Ozan Yayıncılık

Şeyh Bedreddin Destanı

Tanıtım Bülteni
Mehmet Çelebi tarafından sürgüne gönderilen Şeyh Bedreddin, Edirne’den İznik’e uzanan yolculuğu sırasında kendini sürgüne mahkûm eden olaylar zincirini tek tek gözden geçirir. Acı ve çilelerle dolu koca bir hayat serilir önüne. Eğitim için gittiği Kahire’den yıllar sonra eşi ve çocuğuyla Osmanlı topraklarına döndüğünde siyasi ortam çok karışıktır. Yıldırım BaYezid’in dört oğlu taht kavgasıyla Osmanlı’yı dörde bölmüştür. “Fetret Devri” diye adlandırılan bu kargaşa ortamında, Şeyh Bedreddin, taht kavgası veren şehzadelerden Musa Çelebi’nin kazaskeri olur ve yoksul köylüye toprak dağıtma girişimlerinde bulunur. Aydınyöresinde Börklüce Mustafa ve Manisa’da Torlak Kemal, on beşinci yüzyılın başlarında önemli eserler yazmış ve toplumu kurtuluşa götürecek yol haritasını çoktan çizmiş olan Şeyh Bedreddin’in felsefesinden hareketle, “yârin yanağından gayri, her yerde, her şeyde, hep beraber” sloganıyla toprak mücadelesinihızlandırırlar, ancak korkunç bir kıyımla karşılaşırlar.Osmanlı tarihinin tüm karanlık yüzü, Bizans’la işbirliği yaparak kendi halkının kanını içen sultanlar, şehzadeler, paşalar, beyler ve toprak ağaları... Hepsi bu romanda.Altmış sekiz kuşağı gençlik önderlerinin mücadelesini başarıyla romanlaştıran Vehbi Bardakçı bu kez Şeyh Bedreddin’i yazdı. “Koza Karanlığı” serisinin bu ikinci kitabını yayınlamaktan kıvanç duyuyoruz. Yazarın Kerbela üzerine kaleme aldığı “Aşkın Kanadığı Yer” ve Pir Sultan Abdal üzerine yazdığı “Demirin Üstünde Karınca İzi” serinin diğer romanlarıdır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şeyh Bedreddin Destanı PDF 6.23 MB İndir
Şeyh Bedreddin Destanı EPUB 6.96 MB İndir
Şeyh Bedreddin Destanı MOBI 5.49 MB İndir
Şeyh Bedreddin Destanı ODF 5.86 MB İndir
Şeyh Bedreddin Destanı DJVU 7.32 MB İndir
Şeyh Bedreddin Destanı RAR 4.76 MB İndir
Şeyh Bedreddin Destanı ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Olabildiğine akıcı ve direniş ruhunu okura itinayla yansıyan bir eser olmuş


Güzel bir roman, dili akıcı.


Bazen tekrarlara düşse de Şeyh Bedreddin olayını şiirsel bir dille bize anlatmış yazar. Ben başarılı buldum. Konu ile ilgilenen herkese tavsiye ederim.


Ay ve Günes herkesin lambasidir,
Hava herkesin havasidir,
su herkezin suyudur,
ekmek neden herkezin ekmegi degildir
SEYH BEDREDDIN
Baska bir yorum yapmayi gerek görmedim zaten yukaridaki sözler herseyi söylemiyormu.Saygilarimla.


Kitap bir yönüyle Şeyh Bedreddin’in dünyaya görüşünü aktarırken, bir yönüyle de Osmanlıda geçen bazı tarihsel gelişmelerini aktarıyor. Hüzünlü bir destan. Ne güzel söylemiş Şeyh Bedreddin: “Yarin yanağından gayrı her yerde, her şeyde, hep beraber olabilmek. Üzümü, inciri, zeytini hep beraber yiyebilmek.” Teşekkürler Vehbi Bardakçı. Böyle bir eseri bizlere kazandırdığın için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*