Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sufilerin El Kitabı

Kategori: İslam Yazar: Ahmed İbni Acibe Yayınevi: Hayy Kitap

Sufilerin El Kitabı

Tanıtım Bülteni
Bu eser tasavvuf yolcusuna kılavuzluk edecek temel bir başvuru kaynağı. Tasavvuf terminolojisindeki, hâllere, makamlara ve bazı özel nitelikteki kullanımlara tahsis edilmiş yüz kırk üç terimi ele alıyor. Sufilerin kendi aralarında kullandıkları, eserlerinde çoğu kez açıklama ihtiyacı hissetmeden yer verdikleri terimler, özlü, vurucu ve iç bütünlüğe sahip bir üslupla açıklanıyor.Faslı sufi İbn Acîbe, on üç sene seyrü sülûk yaptıktan sonra tamamladığı kitabında, tasavvufî yolculuğun durakları olan makamların ve hâllerin dışında, bu yolculuğa talip olanların edindikleri niteliklere ve yolculukta kat ettikleri mesafelere göre aldıkları isimleri de açıklıyor. Kitap, hemen her terimde uyguladığı ve manevi mertebe açısından üç insan tipini (avam-havas-hâssatü’l-havas: sıradan mümin-manevi seçkin-seçkinlerin seçkinleri) kuşatan yaklaşımı nedeniyle benzerlerinden ayrılıyor, özgün bir nitelik kazanıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sufilerin El Kitabı PDF 6.23 MB İndir
Sufilerin El Kitabı EPUB 6.96 MB İndir
Sufilerin El Kitabı MOBI 5.49 MB İndir
Sufilerin El Kitabı ODF 5.86 MB İndir
Sufilerin El Kitabı DJVU 7.32 MB İndir
Sufilerin El Kitabı RAR 4.76 MB İndir
Sufilerin El Kitabı ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sufilerin El Kitabı PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Önemli Şazeli şeyhlerinden, Bahrul Medid tefsirinin sahibi İbn Acibenin küçük ve fakat anlamlı bir eseri. Şair Ahmet Murat Özelin çevirisiyle…


Bir nevi tasavvuf terimleri sözlüğü. Ancak kavramları sıradan halk, tasavvufa girenler ve tasavvufta kemale erenlere göre 3’lü bir tasbifle sunması cihetiyle dikkat çekici. Tasavvufa ilgi duyanlara tavsiye edilir.


Sufilik konusunda kısa ve öz bilgi veren bir kiatpçık…


Tasavvufun lügatı yapılmış küçücük bir kitaba sığdırılmaya çalışılmış başlangıç için güzel bir eser meraklılarına duyurulur.


Kitaba kısaca tasavvuf sözlüğü dersek hata etmiş olmayız. Tasavvufla ilgi (daha ziyade hallerle ilgili) yüz civarında kavramın tasavvufi çercevede anlamı verilmiş.Kavramların sözlük manasından daha ziyade tassvufi manaları verildiği için sıkmadan okunabilecek bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*