Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Tanrı Nil Kıyısında Öldü

Kategori: Edebiyat Yazar: Neval el-Saadavi Yayınevi: Belge Yayınları

Tanrı Nil Kıyısında Öldü

  • çevirmen: Nesrin Oral
  • ISBN: 9789753444699
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 152
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Naval El Saadavi Nil yakınlarındaki Kafr Tahla köyünde doğdu. Doktorluk öğrenimi gördü. 1965-72 yıllarında Sağlık İşleri Dairesi yöneticiliğinde bulundu. Kadın ve Cinsellik adlı kitabından sonra görevinden alındı. Mısır'da önde gelen kadın hakları savunucularından olan Dr. Saadavi bilimsel kitapları yanında, Mısır kadınının sorunlarını aktardığı yazınsal ürünleri ile de tanındı. Türkiye'de 'Sıfır Noktasındaki Kadın' adlı kitabı ile tanınan Saadavi'nin elinizdeki kitabı da, bir Mısır köyü çerçevesinde iktidar ve bağımlılık makenizmalarını sorguluyor. İslam dünyasında devlet ve din erkini irdelediği gibi, kadınlar arası dayanışmayı ve insanların daha farklı bir yaşam özlemini de sergiliyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Tanrı Nil Kıyısında Öldü PDF 6.31 MB İndir
Tanrı Nil Kıyısında Öldü EPUB 7.05 MB İndir
Tanrı Nil Kıyısında Öldü MOBI 5.57 MB İndir
Tanrı Nil Kıyısında Öldü ODF 5.94 MB İndir
Tanrı Nil Kıyısında Öldü DJVU 7.42 MB İndir
Tanrı Nil Kıyısında Öldü RAR 4.82 MB İndir
Tanrı Nil Kıyısında Öldü ZIP 4.45 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Sıfır Noktasındaki Kadın kitabıyla tanıdığım kalemine hayran kaldığım yazarın değerli eserlerinden biri . Ortadoğu toplumunda kadını , çocuğu anlamak istiyorsanız düşünmeden alabilirsiniz . Tanımalar karşısında günlük yaşantınızdaki ikili ilişkilerinizi sorgular halde bulursanız kendinizi lütfen yorumuma olumlu ya da olumsuz beğeni yapınız .


Güzel bir eser. Arap edebiyatına ve feminizme ilgi duyanlara tavsiye ediyorum.


Naval El Saadavi Nil yakınlarındaki Kafr Tahla köyünde doğdu. Doktorluk öğrenimi gördü. 1965-72 yıllarında Sağlık İşleri Dairesi yöneticiliğinde bulundu. Kadın ve Cinsellik adlı kitabından sonra görevinden alındı. Mısır’da önde gelen kadın hakları savunucularından olan Dr. Saadavi bilimsel kitapları yanında, Mısır kadınının sorunlarını aktardığı yazınsal ürünleri ile de tanındı.


Baskısı kötü olmakla birlikte, imla hatası yığınla. Yazarın kendine özgü dilide sizi cezbetmeyebilir.. Konusu ise, SIFIR NOKTASINDAKİ KADIN ve ŞEYTANIN MASUMİYETİ isimli kitaplarından farklı değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*