Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Marksizm ve Din

Kategori: Siyaset Yazar: Michael Löwy Yayınevi: Belge Yayınları

Marksizm ve Din

  • çevirmen: İrfan Cüre
  • Yayın Tarihi: 01.09.1996
  • Orijinal Adi: Marxismus Und Religion
  • ISBN: 9789753445153
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 160
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
'1960'lar Latin Amerika'sında direnen halk katmanları arasında yükseldi 'Kurtuluş Teolojisi'. Kilisenin bağrında ezilenlerden yana tavır alma yanlısı güçlü bir akım gelişti. Vatikan bunu bastırmaya çalışıyor hala. Kolombiya'da Rahip Torres gibi örnekler doğrudan savaşıma katılırken, El Salvador'da yoksulların sesine kulak veren Başpiskopos Romero, hükümet güçlerince katledildi. Nikaragua devriminde, Somoza diktatörlüğünün yıkılmasında rahip/ozan Ernesto Cardenal gibi 'inançlı' devrimci aydınların büyük katkısı oldu... Elinizdeki kitap genel olarak marksizm ve din arasındaki sorunlu bağıntıyı tartışırken, Latin Amerika'daki 'farklı' bir yaklaşımı da irdeliyor.'
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Marksizm ve Din PDF 6.64 MB İndir
Marksizm ve Din EPUB 7.42 MB İndir
Marksizm ve Din MOBI 5.86 MB İndir
Marksizm ve Din ODF 6.25 MB İndir
Marksizm ve Din DJVU 7.81 MB İndir
Marksizm ve Din RAR 5.08 MB İndir
Marksizm ve Din ZIP 4.69 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Marksizm ve Din PDF 6.64 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


1960’ların başından itibaren Kurtuluş Teolojisi fikrinin Latin Amerika’da nasıl gelişip tutunduğunu tek tek ülkeleri ele alarak örneklerle açıklayan bir yapıt. Latin Amerika’da kilisenin konumunu, kilise taban cemaatlerini, marksist misyonerleri gördükçe anlaşılıyor ki LAtin Amerika’da marksizm din olmaksızın mümkün değildir.


Çağımızın önemli devrimci marksistlerinden Michael Löwy’den, Latin AMrekia ekseninde marksizm ve din ilişkisi üzerine bir çalışma.


kitabı bir başka kitabın dipnotunda görüp almıştım isminden olsa gerek dinle ilgili çok şey beklerken kendimi tarihsel süreç ve çatışmaların olduğu sayfalarda buldum. açıkcası marsistlerin dini düşünceleri net bir biçimde ortaya koymuyor.kitap tanıtımın da yazdıgı gibi latin amerıkadaki süreci anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*