Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Varoluş Filozofları

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Prof. Dr. A. Kadir Çüçen Yayınevi: Sentez Yayınları

Varoluş Filozofları

Tanıtım Bülteni
"Olmak ya da olmamak" Shakespeare'in bu ünlü sözleri varoluş filozoflarında sahici varoluş ya da sahici olmayan varoluş kavramlan içinde ele alınarak, gerçek içeriğine kavuştu. Bu çalışmanın amacı, varoluş felsefesini ve filozoflarını tanıtmaktır. 20. yy'ın en önemli felsefi akımlarından biri olan varoluşçuluk, çağın insan sorununu ele alan bir felsefedir. Özellikle iki Dünya savaşının yıkımını gören ve içinde yaşayan düşünürler, insan varlığının nasıl bir varlık olduğunu sorguladilar. Bu nedenle olması gereken ideal bir insanı degil, bunalan, yıkım yapan, kendine yabancılaşan, ölümü ensesinde hisseden, kurtuluşu ve özgürlüğü arayan, etik ilkelerini yeniden oluşturmaya çalışan gerçek, somut ve yaşayan insanın ne olduğunu açıklamaya çalıştılar. Varoluş filozoflan genellikle birbirlerinden etkilenmelerine rağmen, hepsi farklı ilke ve fikirlere sahiptirler. Bu nedenle tek bir varoluş felsefesinden ya da genel söylem diliyle varoluşçuluktan ve aynı görüşlere sahip iki varoluş filozofundan bahsedilemez. Sonuç olarak elinizdeki bu eser; Sokrates'ten Augustinus ve Pascal'a, Kierkegaard'dan, Nietzsche'ye, Husserl'den Heidegger'e, Jaspers'ten Camus ve Marcel'e, Sartre'dan Ponty ve Simone de Beauvoir'a kadar en onemli varoluş filozoflarının düşüncelerini ele alıp, okuyucuyla buluşturmayı hedeflemektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Varoluş Filozofları PDF 6.23 MB İndir
Varoluş Filozofları EPUB 6.96 MB İndir
Varoluş Filozofları MOBI 5.49 MB İndir
Varoluş Filozofları ODF 5.86 MB İndir
Varoluş Filozofları DJVU 7.32 MB İndir
Varoluş Filozofları RAR 4.76 MB İndir
Varoluş Filozofları ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


varoluşçuluk akımını okumak isteyenlerin bu akımın filozoflarını tanıyabileceği bir eser


Tez konum varoluşçuluk ve bu kitap şahane bir altyapı sağladı.varoluşçuluğun ne olduğundan başlayan ve varoluşu olan ya da öyle sayılan filozofları anlama açısından tam bir başlangıç kitabı.


Kitap gerek varoluşçuluğu genel hatlarıyla tanıtması, gerekse de filozofları işlemesi bakımdan güzel bir bütünlüğe sahip. Ancak çok fazla imla hatası bulunmakta. Bu okurken can sıkıcı oluyor.


Varoluşçu filozofların kendi eserlerini okumaya başlamadan önce okunacak harika bir rehber kitap.


tez konum Varlık felsefesi ve çok fazla yararlandığım bir kitap oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*