Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Köşe Bucak Anadolu

Kategori: Edebiyat Yazar: Fakir Baykurt Yayınevi: Papirüs Yayınevi

Köşe Bucak Anadolu

  • Yayın Tarihi: 10.07.2000
  • ISBN: 9789756999615
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 464
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Fakir Baykurt, 65 yaşına kadar olan yaşamını bölüm bölüm yazdı. Pek çok olayı, insanı özenle anlattı. Acısıyla tatlısıyla bir 'nehir roman' çıktı ortaya. Yazınımızda örneği az. Akçaköy'de, o yüksek göklerin altında doğan, yoksulluk yüzünden köyün sığırını sıpasını güden çocuk, evlerinde bir tek kitap olmadığı, anası babası okuma yazma bilmediği halde nasıl ünlü bir öğretmen; yapıtları sahneye, perdeye aktarılan, yabancı dillere çevrilen bir yazar oldu? O öğretmen, o yazar nasıl çalıştı, savaştı? Fakir Baykurt doğruları ve yanlışlarıyla birlikte hepsini ortaya serdi. Özellikle yoksul halk çocukları, gençler, bunları sabırla okumalı. Bulacakları 'öğrenceler' olabilir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Köşe Bucak Anadolu PDF 19.26 MB İndir
Köşe Bucak Anadolu EPUB 21.52 MB İndir
Köşe Bucak Anadolu MOBI 16.99 MB İndir
Köşe Bucak Anadolu ODF 18.13 MB İndir
Köşe Bucak Anadolu DJVU 22.66 MB İndir
Köşe Bucak Anadolu RAR 14.73 MB İndir
Köşe Bucak Anadolu ZIP 13.59 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


hayatın zor şartlarına aldırmadan bir devin nasıl doğduğuna şahit olacaksınız.başarılı romanlarıyla aramızda yaşmamını sürdüren baykurt’un unutulmaz eserlerinden biri…


Yazarın hayatını,yanısırada memleketin durumunu anlatan sekiz ciltlik ‘nehir roman’ın dördüncü cildi.Çok zor şartlar altında Sivas’a gelişleri ve yerleşmeleri,kısa bir süre sonra Ortaokulu olmayan Hafik’e tayini,burada hemen Ortaokul yapımı için çalışmalar.Ankara Piyade Yedek Subay Okuluna gidiş yani asker oluşu,öğretmen olarak Konya Astsubay Okuluna atanması,Yılanların Öcü adlı eseriyle Cumhuriyet gazetesinden birincilik ödülü alışı,terhis oluş yeni kura çekimi sonrasında Şavşat’a tayin olması,tekrar Ankara’ya tayin,Müfettiş olması,çok istediği İngilizceyi öğrenmesi,Yılanların Öcü’nün Akçaköy’de çekimi ve bunun gibi bir sürü olay bu ciltte.Gerçekten Anadolu’yu köşe bucak geziyor gibi oluyorsunuz. Yazarın hayatını ve memleketin o dönemdekidurumunu merak eden okuyuculara tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*