Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Gerçeğin Yolları (Ciltli)

Kategori: Bilim & Mühendislik Yazar: Roger Penrose Yayınevi: Alfa Yayınları

Gerçeğin Yolları (Ciltli)

Tanıtım Bülteni
Bu kitabın amacı okuyucuya insanlığın 4000 yıldır giriştiği en önemli ve heyecan verici yolculuklarından biri hakkındaki son bilgileri aktarmaktır. Amacın temel olarak matematik ve fizik arasındaki ilişki ile evren hakkında daha iyi bir kuram için arayışlarımızın temellerini güdüleyen iki güçlü etki arasındaki etkileşimin nasıl şekillendiğiyle ilgili olduğu söylenebilir. Penrose, matematiksel denklemlerin okuyucu sayısında ciddi düşüşlere yol açacağına ilişkin uyarılara rağmen kitabında bundan kaçınmamış. Ancak okuyucuya denklemleri anlamadığı yerde atlamasını öneriyor. Öklit teoremlerinden genel göreliliğe kadar, kuantum ve sicim kuramları da dahil, fiziğin temelinde yer alan matematik kavramlarını kapsayan bu kitap, gerçeğe giden yolu aydınlatıyor.“Dünyanın en özgün düşünürlerinden birinden, bütün resmi görmemizi sağlayan bir fizik rehberi.”-The New York Times“Olağanüstü şaşırtıcı… Penrose bu kadar çok şeyi bir kitapta anlatmayı başarmış.”-American Scientist“Harika bir kitap, baştan sona haz verici.”-Nature“Fizik hayranları için son yılların en iyi kitabı Gerçeğin Yolları.”-The Guardian 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gerçeğin Yolları (Ciltli) PDF 6.23 MB İndir
Gerçeğin Yolları (Ciltli) EPUB 6.96 MB İndir
Gerçeğin Yolları (Ciltli) MOBI 5.49 MB İndir
Gerçeğin Yolları (Ciltli) ODF 5.86 MB İndir
Gerçeğin Yolları (Ciltli) DJVU 7.32 MB İndir
Gerçeğin Yolları (Ciltli) RAR 4.76 MB İndir
Gerçeğin Yolları (Ciltli) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Son derece anlaşılır ve okuması zevkli dev gibi bir eser, meraklısına…


Açıkçası beklediğimden zor bir kitap çıktı. Hevesli ve atematik altyapısına güvenen herkesin almasını tavsiye ederim.


sir roger penrose.. royal society üyesi, oxford üniversitesi rouse ball kürsüsünde matematik profesörü.
1931’de doğmuştur. 1964’de kara deliklerin birer singularitye ulaşacağını matematiksel olarak göstermiş, kendisinin anlamadığı tarafları sonradan stephen hawking ele alıp geliştirmiştir. bugün fizikte penrose diagramlari adı verilen kara delike yaklaşan bir cismin akıbetinin nasıl olacağını görmenizi sağlayan matematiksel yapilar anladığınız üzere bu adamın eseridir.


bu kadar bilginin tek bir eserde toplanması açısından önemli bir eser.


Sözel açıklamların yanında bir matematikçi olarak yazarımız matematiksel bir dille de modern fiziğin birçok konusunu anlatmış. Böyle bir eserin Türkçe’ye çevrilmesi açıkçası beni çok memnun etti. Hemen hemen bugüne kadar gündemde olan pek çok mesele ansiklopedi misali açıklanmış. Modern fiziğe ilgisi olan, matematik bilgisi iyi olan mühendislik, matematik ve fizik bölümü öğrencilerine kitabı almalarını tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*