Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ölümsüz Hemingway

Kategori: Edebiyat Yazar: Clancy Sigal Yayınevi: Ithaki Yayınları

Ölümsüz Hemingway

Tanıtım Bülteni
Ernest Hemingway, birçoklarına göre hayatını dolu dolu yaşadı, ama o hayat nelerle doluydu? Usta yazarın eserlerinin arkasında bu “dolu” hayat mı yatıyordu yoksa önemli olan, hayatındaki boşluklar mıydı?Ölümsüz Hemingway, kendi dertleriyle dünyanın dertleri arasında kalmış bir yazarın, bir macera romanını aratmayacak yaşam öyküsüne sahne oluyor. Hayatı boyunca ölümle iç içe olan Hemingway’in, gazetecilik ile roman ve öykü yazarlığı arasında gidip gelen edebi geçmişi, bizi gündelik gerçeklik ve kurgusal gerçeklik arasındaki ilişkinin tuhaflığını yeniden düşünmeye davet ediyor.Sadece Hemingway’in hayatından kesitler sunmayan, yirminci yüzyılın toplumsal ve siyasi portresini de resmeden bu kitap, günümüzde Hemingway’i okumanın nasıl bir anlamı olabileceğini sorgularken, “ölümsüz yazar” mitini de kurcalıyor.Hemingway, küçüklüğünden beri ava çıkan, cephelere gidip çarpışmalara tanıklık eden, sayısız hastalık ve kaza atlatan, yaralanmayı adeta sanata dönüştüren biriydi. Ölüm ve kalım, yaşamak ve yazmak arasındaki mesafeydi onun meselesi. Anlaşılan o ki Hemingway’i sadece kendisi öldürebilirdi…“PEN Yaşamboyu Başarı Ödülü” sahibi Clancy Sigal’ın kaleme aldığı bu eser, Bram Stoker’ın Kayıp Günlüğü’yle başladığımız ve Jack Kerouac ile Allen Ginsberg’ün Mektuplar’ıyla devam ettiğimiz Kalem & Yaşam dizimizin üçüncü kitabı. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ölümsüz Hemingway PDF 6.23 MB İndir
Ölümsüz Hemingway EPUB 6.96 MB İndir
Ölümsüz Hemingway MOBI 5.49 MB İndir
Ölümsüz Hemingway ODF 5.86 MB İndir
Ölümsüz Hemingway DJVU 7.32 MB İndir
Ölümsüz Hemingway RAR 4.76 MB İndir
Ölümsüz Hemingway ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ölümsüz Hemingway PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Clancy Sigal, muhteşem bir kitap çıkarmış ortaya. Hemingway okumalarıma bu rehber kitapla başlamak harika. Tavsiyem ölümsüz yazarımıza buradan başlamanız.


Havana’da bulunan Floridita Bar’da Hemingway’in bara yaslanmış bir heykeli vardır ve barın camında ”Dünyanın ilk Daiquiri’si bu barda Hemingway tarafından yapılmıştır.” yazar. İçkiye ve yemeğe çok düşkündür. Tüm öykü ve romanlarında yemeğe yer ayırmıştır.


Nasıl sıra dışı ve ekstrem olduğunu bir daha görmek için. Hemnigway bir masanın başında ayakta yazar, karısı yere attığı sayfaları tasnif edip sıraya koyar. Bu kült kitaplar böyle yazılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*