Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sultan Galiyev Eleştirisi

Kategori: Siyaset Yazar: Mehmet Bedri Gültekin Yayınevi: Kaynak Yayınları

Sultan Galiyev Eleştirisi

  • ISBN: 9789753432696
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 128
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Sultan Galiyev, Turancılığı savunmuştur. Mustafa Kemal ise Turancılığa kesin olarak karşı çıkıyor. Sultan Galiyev, bir çeşit Türk-İslam sentezcisiydi. Hatta Panislamist fikirlerin de etkisi altında olduğu söylenebilir. Türk-İslam sentezi veya Panislamizm gibi fikirlerle M.Kemal'i, bir an için bile yan yana düşünmek mümkün değildir. Mustafa Kemal, hiçbir zaman emperyalistlerin safında, ezilen bir ülkeye, millete veya devlete karşı yer almadı. Sultan Galiyev ise, Basmacı hareketinde görüldüğü gibi, İngiliz emperyalizminin silah ve para olarak desteklediği bir silahlı hareketin yanında yer aldı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sultan Galiyev Eleştirisi PDF 5.31 MB İndir
Sultan Galiyev Eleştirisi EPUB 5.94 MB İndir
Sultan Galiyev Eleştirisi MOBI 4.69 MB İndir
Sultan Galiyev Eleştirisi ODF 5.00 MB İndir
Sultan Galiyev Eleştirisi DJVU 6.25 MB İndir
Sultan Galiyev Eleştirisi RAR 4.06 MB İndir
Sultan Galiyev Eleştirisi ZIP 3.75 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


hayatımda okuduğum en komik kitaplardan biri. bir insan nasııl bu kadar yala yanlış şeyler, saçma sapan idiaları yazabilir. hayır ideolojik olarak bir eleştiri yazarsın anlarım da bunun bile izan çerçevesinde bi açıklaması, bir dayanak noktası olur. bu kitabı bana bırakın lisansı falan bir lise dersinde dönem ödevi diye getirse bir öğrenci direk sınıfta bırakırım. böyle bir rezalet gördüm mü diye düşünüyorum düşünüyorum, bulamıyorum gerçekten


Okumaya değecek bir kitap değil yazar ne Atatürkü tanıyor ne Sultan Galiyevi.Sovyetlerin baskısına tek kelime etmeyip Basmacı hareketini aşağılaması ayrı rezalet.


yazara ne atatürk hakkındaki görüşleri ne de sultangaliyev hakkındaki görüşleri açısından asla katılmıyorum. bana göre bu görüşler yüzünden galiyev türkiye’de yeterince anlaşılamamış ve 80 öncesi Türk evlatları birbirinin boğazına sarılmıştır.


Galiyev üzerine yazılmış marksist bir çözümleme kitabı.Galiyev’in marksizmden etkilenen ancak ulusalcı izler taşıyan düşüncelerinin bir genel eleştirisi.Yazar ,soruna anti-emperyalizm düzleminde bakıyor.Ancak kitap çok genel ve kısa bir eleştiri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*