Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri

Kategori: Siyaset Yazar: Attila İlhan Yayınevi: Bilgi Yayınevi

Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri

  • Yayın Tarihi: 07.08.2000
  • ISBN: 9789754948899
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 321
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Moskova, 'Mazlum Milletleri', daha o zaman 'satmıştı'; o yüzden 1920'li yıllarda Ankara'nın tutumu, daha çok 'Mazlumlar Enternasyonali'ni savunan Sultan Galiyef'in tutumuna yakındı: yeryüzündeki büyük sosyal/ekonomik çelişki, (Batılı: liberal/kapitalist) zalimlerle (Doğulu: sömürge, yarı ya da gizli sömürge) mazlumlar arasındadır! 20. yüzyılın -tahminler hilafına- bir sosyalist dünya devrimi yüzyılı değil; üst üste ulusal kurtuluş savaşları yüzyılı olması; Sultan Galiyef'i olduğu kadar, bunu öngörmüş olan Mustafa Kemal'i de haklı çıkarmamış mıdır?Yarım yüzyıl önce -komünistler dahil- ülkemizde ne Sultan Galiyef bilinirdi ne de onun 'Mazlumlar Enternasyonali' teşebbüsü! Kimse Anadolu İhtilali'nin tezleriyle, Galiyef'in tezleri arasındaki şaşırtıcı benzerliğe dikkat etmemişti; 'Kadro' dergisinin ve 'Kadroculuğun' düpedüz Galiyef'çi bir platforma oturduğu fark edilmemiş; Gazi'nin Sovyetler karşısındaki tavrının, tam da Moskova'nın Galiyef'i temizlemeye kalkıştığı yıllara denk geldiği hesaba katılmamıştı: Mustafa Kemal, Mosokova'nın 'Mazlum Milletler'e verdiği sözü tutamadığından şikayetçi olmuştur: aslında bu şikayet Galiyef'in şikayetidir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri Satın Al
Kitapyurdu Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri Satın Al
D&R Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri Satın Al
Idefix Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri Satın Al
BKM Kitap Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri Satın Al
Hepsiburada Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri Satın Al
Nadir Kitap Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri Satın Al
N11 Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri Satın Al
Amazon Türkiye Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri PDF 13.32 MB İndir
Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri EPUB 14.89 MB İndir
Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri MOBI 11.76 MB İndir
Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri ODF 12.54 MB İndir
Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri DJVU 15.67 MB İndir
Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri RAR 10.19 MB İndir
Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri ZIP 9.40 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sultan Galiyef- Avrasya’da Dolaşan Hayalet / Cumhuriyet Söyleşileri PDF 13.32 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Millet bir olsun, milletler eşit olsun; sloganını kullanan Sultan Galiyev’i daha iyi anlamak için Attila İlhan’ın kitabını tavsiye ederim.


Artık zamanı geldi.Bu eserleri okumamız gerekiyor.Bugün geçmişte Türk toplumu olarak yaptığımız hataları kaşımadan,o tarihlerde Sovyet Rusya toprağı denilen topraklarda olan herşeyi öğrenmenin zamanı geldi.Sadece Türklere değil,her ırka yapılanları.Yarı akraba saydığımız Moğolları unutmamalıyız.Attila İlhan’ın bu kitabı inşallah vesile olur.Sultan Galiyef önemli bir şahsiyet,Lenin kadar önemli.


Yazarın “Yarım yüzyıl önce -komünistler dahil- ülkemizde ne Sultan Galiyev bilinirdi ne de onun ‘Mazlumlar Enternasyonali’ teşebbüsü!” sözleri bugün için de geçerli değil mi? Sovyetler kurulurken bunun Çarlık Rusyası’nın emperyalizminden kurtuluşuna vesile olacağına inanan Orta Asya’nın aydınları, komünist te olsa Rus’un “aynı Rus” olduğunu kısa sürede gördüler. Özellikle Stalin döneminde Orta Asya’nın tüm önde gelen şahsiyetleri, aydınları yanısıra yerel komünist kadrolarına da uygulana katliam ve sürgünler uzun yıllar ülkemizde hiç bilinmedi. Bu vahşi genosidin boyutu ancak zaman zaman komünist yönetimin ” günah çıkartma” kampanyalarının yansıması ile dar bir çevrede o da kısmen bilinebildi. 1928-1937 yılları arasında uygulanan Stalin terörü ile Orta Asya, Kırım ve Kafkasya’nın 40 milyonluk Türk nüfusunun 30 milyona düşmesi bile yıllarca Türkiye kamuoyuna yansımadı. Milyonların ata topraklarından koparılıp trenlerle binlerce kilometre uzaktaki yerlere sürgün edildiği 1943-1944 yıllarındaki Kırım-Kafkasya Türk halklarının sürgün faciası hiç bir zaman Türkiye kamuoyuna mal edilemedi. 2 Kasım 1943 de Kafkas Karaçay Türkleri’nin sürgünü ile başlayan bu facianın 18 Mayıs 1994 ‘de yüzbinlerce Kırım Tatarı’nın sürgünü ile milyonları yurtlarından ettiği bilgisinin sadece o topraklarla ilişkili bir kesim ve milliyetçi çevrelerde bilindiği bir gerçektir. Ülkemizdeki sol çevrelerin “Stalinist” tavrı bu gerçeklerin dile getirilmesini bile “tabu” haline getirdi. Nihayet Gorbaçev’in Glasnost politikası ile gizli sovyet arşivine dayalı somut çalışmaların mümkün hale gelmesi, o zamana kadar “bir sovyet efsanesi” olan Türk halklarına yönelik katliamların ortaya çıkarılmasını ve delillendirilmesini mümkün kıldı. Bu Türk genosidinin niteliğini anlamak için sürgünü yaşamış bir kadın olan Karaçay Türklerinden Halimat Bayramuk’un Ötüken yayınları arasında çıkan “1943” adlı romanını okumak bile yeterli olacaktır. Onlarca “yahudi soykırımı” filmi seyreden ortalama Türk aydınının bu yıllara ait bir tek film karesi bile seyretmemiş olması nasıl bir sansür ile karşılaştığımızın en güzel kanıtıdır. Sol bir aydın olan Attila İlhan’ın bu eserde bir araya getirilen makaleleri, sol çevrelerdeki Türkiye dışındaki Türklere ilgisizlik tavrında önemli bir kırılma noktası teşkil etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*