Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sanat Terapi

Kategori: Diğer Yazar: Ayşe Kaya Göktepe Yayınevi: Nesil Yayınları

Sanat Terapi

Tanıtım Bülteni
Sanat terapi, bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmış, tedavi edici özelliği bulunan bir yöntemdir. Bu terapide kişinin farkındalık ve içgörü kazanması esastır. Buna ek olarak sanat terapi, kişilere duygusal yüklerinden arınmak için bir fırsat sunar. Kişiler, sanat terapi seansında deneyimledikleri tecrübeler yoluyla sosyal ilişkilerinde olumlu yönde dönüşüm yaşarlar. Tedavinin bir diğer güzel yanı ise, kişinin, büyüme sürecinde baskılanan sanatsal yeteneklerini ortaya çıkarabilir ve kişiler terapiden sonra bir sanat dalında uzmanlaşabilirler. Uzmanlığı seçmeseler bile sanatı bir dışa vurum aracı olarak hayatlarında kullanmayı öğrenirler.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sanat Terapi PDF 6.23 MB İndir
Sanat Terapi EPUB 6.96 MB İndir
Sanat Terapi MOBI 5.49 MB İndir
Sanat Terapi ODF 5.86 MB İndir
Sanat Terapi DJVU 7.32 MB İndir
Sanat Terapi RAR 4.76 MB İndir
Sanat Terapi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Genç bir psikiyatrinin sanat hakkındaki kitabı


uygulama ve yaşanmış vakalardan, klinik çalışmalarından, bu yöntemle tedavi olmuş kişi anılarından örneklerle süslenmeliydi.
akademik araştırma ve bitirme tezi verileri gibi anlatım ve yaklaşımlar, her okura akıcı gelmeyebilir.


kitap güzel ancak örneklerle zenginleştirilmesini tercih ederdim. küçük bir ders kitabı niteliğinde. ağırlıklı olarak literatürden bahsedilmiş. hatta tarihsel gelişimi bile küçük bir kitaba oranla fazla bile detaylandırılmış. kitabı okuyunca sanat terapinin ne olduğunu öğreniyorsunuz. sanat terapinin nasıl yapıldığına ilişkin çeşitlemelere başka bir kitapta yer vermesini diliyorum. anlatış biçimini beğendim.


Kitap çok akademik bir dille yazılmış. Zaten yazarın yüksek lisans tezindeki çalışmadan da esintiler yer alıyor kitapta. Hayatımda yarıda bıraktığım çok az kitaptan biriydi. Gerçekten dayanamadım çünkü psikoloji ders kitabı okuyorum gibi geldi. Psikoloji bilginiz yoksa okumanız çok zorlaşıyor bence. Beklentilerim çok daha farklıydı. Belki de ben yanılıyorumdur ve iyi anlayamamışımdır ama çok sıkıcı geldi bana. Bu arada yazarın emeğini ve yaptığı çalışmaları takdir ettiğimi de söylemek isterim. Gerçekten kitaba emek verildiği belli oluyor ama benim pek hoşuma gitmedi.


bu kitabı okuyanlar keşke yorumlasalar. ne kadar faydalı oluyor acaba.tercihlerde etkili olabilirdi yorumlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*