Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Frankfurt Okulu

Kategori: Felsefe-Düşünce Yazar: Phil Slater Yayınevi: Kabalcı Yayınları

Frankfurt Okulu

  • çevirmen: Ahmet Özden
  • Yayın Tarihi: 31.12.1998
  • Orijinal Adi: Origin and Signifance of the Frankfurt School
  • ISBN: 9789757942214
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 295
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Frankfurt Okulu terimi yaygın, ancak savruk bir biçimde, hem bir grup entelektüeli hem de özgül bir toplum teorisini belirtmek için kullanılagelmiştir. Frankfurt Okulu'nun en radikal olduğu kuruluş yıllarını ele alan bu kitap Max Horkheimer, Theodor W. Adorno, Herbert Marcuse ve Erich Fromm'un eleştirel toplum teorisi sorununa katkıları üzerinde odaklanıyor. Wilhelm Reich, Kari Korsch, Walter Benjamin ve Bertolt Brecht'in eleştirilerinin ışığında, Frankfurt Okulu'nun toplumsal olaylara yaklaşımında kuram-praksis bağının kopma nedenleri irdelenirken, aynı zamanda Weimar Almanya'sında faşizmin yükselişi, 1960'ların öğrenci hareketinde Okul'un oynadığı rol ve Marksist ekonomi politikle olan ilişkisi de inceleniyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Frankfurt Okulu PDF 12.24 MB İndir
Frankfurt Okulu EPUB 13.68 MB İndir
Frankfurt Okulu MOBI 10.80 MB İndir
Frankfurt Okulu ODF 11.52 MB İndir
Frankfurt Okulu DJVU 14.40 MB İndir
Frankfurt Okulu RAR 9.36 MB İndir
Frankfurt Okulu ZIP 8.64 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Frankfurt Okulu PDF 12.24 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


istediğin kaynağı ve bilgiyi sağlayan güzel bir kitap… der kitabı niteliğinde…


Bence bu eser yeni ilgilenenler için iyi bir çalışma değil, çünkü bazı noktalarda frankfurt okuluna eleştirel bakmış Phil Slater. Bundan önce Frankfurt okulu ile ilgili Martin Jay okunmalı daha sonra bu eleştirel kitap okunmalıdır… Ama Franfurt okulu hakkında biraz bilgisi olan birisi için çok güzel kitap ..


kitap 3 ana elestiri noktasi belirlemis fakat genel de donup dolasip ayni seye bagliyor:praksis de kopukluga. bence kitabin niyeti iyi olsa da elestiri konusunda tek bir hedef secip sadece onu derinlemesine anlatabilirdi ve herkes biliyor bu adamlarin teorik entel olduklarini. ozetle cok tavsiye etmem okumazsaniz da olur.


çok detaylı olmamakla beraber iyi bir eser, içerikte çoğunlukla Martin Jay’den faydalanılmış olmakla beraber, çok önemli bazı ipuçlarını bu eserde görmek mümkün. Bu eser özellikle Frankfurt okuluyla yeni ilgilenenler için iyi bir çalışma


Tarihsel gelişimi salt felsefi analizle yorumlamayıp psikoloji, sosyoloji ve sanatı da işin içine katarak ileri düzeyde toplumsal çözümlemeye gitmiş olan Frankfurt Okulu ile ilgili okuyabileceğiniz en iyi kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*