Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Düş Dokumacısı

Kategori: Psikoloji Yazar: Douwe Draaisma Yayınevi: Metis Yayınları

Düş Dokumacısı

Tanıtım Bülteni
: Douwe Draaisma'nın kitabı yazma süreci, bir arkadaşının ricası üzerine körlerin düş yaşamı hakkında araştırma yapmasıyla başlamış. "Doğuştan körlerin düşlerinde görsel imgeler bulunmaz, peki ama o zaman ne olur düşlerinde? O boşluk sesler, kokular ve dokunma izlenimleriyle mi doldurulur? Görüntüsüz düşe gene de düş denebilir mi?"Bu sorular kısa zamanda beraberinde başka soruları da getirmiş elbette: "Düşteki görüntüler gerçekte 'bir tür film gibi' deneyimleniyorsa, neden onca insan düşlerini siyahbeyaz mı, renkli mi gördükleri sorusunu cevaplamayı çok zor bulur? Düş görürken insan düş gördüğünü fark edebilir mi? ... Erotik düşler, en derinlerde yatan cinsel arzuların mı ifadesidir? Kâbuslardaki korku niçin insanın hareket edememesi hissiyle ilintilidir? Uçma düşleri neden her zaman hoş duygular bırakır görende? … Ve elbette soruların en zoru: Bir anlamı var mıdır düşlerin?”Kimi zaman hatırlamasak da hemen herkesin düş gördüğünü göz önüne alırsak, hepimizin bir noktada merak etmiş olabileceği sorular bunlar. Draaisma ise her zamanki hoş sohbet üslubuyla, bilimsel bulguları ilginç anekdotlarla harmanlayarak ele alıyor bu ve benzeri konuları.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Düş Dokumacısı PDF 6.23 MB İndir
Düş Dokumacısı EPUB 6.96 MB İndir
Düş Dokumacısı MOBI 5.49 MB İndir
Düş Dokumacısı ODF 5.86 MB İndir
Düş Dokumacısı DJVU 7.32 MB İndir
Düş Dokumacısı RAR 4.76 MB İndir
Düş Dokumacısı ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


kitabı alırken kendi düşlerimi yaratabilir miyim soruma cevap arıyordum sadece. şimdi elimdeki sorulardan bir kitap çıkabilir!


Rüyalara dair hurafeler yerine bilim okumak isterseniz bu kitabı okuyun.


Yer yer edebî, yer yer bilimsel anlatım yorsa da ilgilisinin okuması elzem bir kitap


Diğer yorumların aksine ben kitabı açıklayıcı olmaktan uzak buldum. Aksine çok daha fazla soru üreten bir kitap ki bu da felsefe eğitimi almış biri olarak yazarın tam da yapmak istediği şey.


Düşler hakkında herşey var ve bu kitaba bayıldım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*