Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım

Kategori: Eğitim Yazar: Gordon W. Green Yayınevi: Beyaz Yayınları

Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım

  • çevirmen: Ayşegül Yurdaçalış
  • ISBN: 9789758261789
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 242
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Matematik korkusu tanımını mutlaka duymuşsunuzdur. Pekala, herkes matematiğin de korkunun da ne anlama geldiğini bilir. O halde matematik korkusu, insanların başaramayacaklarını düşündükleri için, matematikle uğraçmak zorunda kalacakları fikrinden bile korktukları ifade eder. İşin sonu, edindikleri her deneyimin de katkısıyla, konuyla yüzyüze gelmekten dahi korkmalarına kadar varabilir. Anne-babaların yapması gereken ilk iş, çocuklarına matematik korkusunun çoğu kişinin şu ya da bu biçimde yaşadığı bir duygu olduğunu açıklamak olmalıdır. Önemli olan korkularımızla olabildiğince erken yüzleşip, onların üstesinden gelebilmektedir; böylece matematikle uğraşırken kendimizi rahat hisseder ve konuda ilerlemek için yolumuzdaki engelleri kaldırmış oluruz. Matematik korkusu yaşamamanın en iyi yolu kuşkusuz onu olabildiğince erken yaşta öğrenmektir. Anne-babalara, çocuklarına matematiği nasıl en iyi biçimde öğretebileceklerine ilişkin yol göstermek için yaptığım bu girişimin sonucunda, ortaya diğerlerinden oldukça farklı bir matematik kitabı çıktı. Kitap boyunca, bir takım marmaşık semboller kullanmak yerine basit bir dili yeğledim; böylece hem siz hem de çocuklarınız tam olarak ne anlatılmak istendiğini anlayabileceksiniz. Gordon W.Green
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım Satın Al
Kitapyurdu Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım Satın Al
D&R Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım Satın Al
Idefix Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım Satın Al
BKM Kitap Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım Satın Al
Hepsiburada Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım Satın Al
Nadir Kitap Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım Satın Al
N11 Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım Satın Al
Amazon Türkiye Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım PDF 10.04 MB İndir
Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım EPUB 11.23 MB İndir
Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım MOBI 8.86 MB İndir
Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım ODF 9.45 MB İndir
Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım DJVU 11.82 MB İndir
Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım RAR 7.68 MB İndir
Çocuğuma Matematiği Nasıl Anlatırım ZIP 7.09 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


İlköğretim boyunca matematik derslerinde anlatılan konuların tek bir kitaba sığdırılması oldukça pratiklik sağlamış.Kitapta bol örnekler bulamazsınız.Ama konuyu kavramaya yetecek kadar yeterli örnekler mevcut.


Okullarda anlatılan matematikten hiçbir farkı ve üstün tarafı olmayan, okullarımızdaki matematik yöntem ve tekniklerinden daha üstün yöntem ve teknik barındırmayan gereksiz bir kitap. Bu kitabı okuyunca çocuğunuzun matematiğinin gelişeceğini düşünüyorsanız bence yanılıyorsunuz. Bence çocuğunuz okulda öğretmenini can kulağıyla dinlese ve çözemediği soruları teneffüs aralarında öğretmenine sorsa daha iyi olur. Hatta kitabın bazı yerleri bizim ülkemizdeki matematik sistemine uygun değil. Mesela bölme işlemi bizim ülkemizde yapılan bölme işleminden daha farklı anlatılmış; bölünen-bölen-bölüm bizim alıştığımız yerlerinde değiller. Kafa karıştırmak için birebir. Tavsiye etmiyorum.


13 yaşındaki kuzenim matematikten çok korkuyordu. Okulda çok iyi bir Matematik eğitimi vermediklerinden dolayı “Ben anlamıyorum ve anlamayacağım.” diye ön yargılıydı, ben bu kitabı ilk kendim okudum ve kuzenime yararlı olacağını düşündüm. Kuzenime verdim ve ona “Bir bak istersen hoş birşeye benziyor” dedim. Şimdi herhafta elinde enterasan Matematik ve Geometri kitaplarıyla görüyorum. Bu beni çok mutlu etti. Yorum gücü ve araştırma isteğide oldukça gelişti. Yaşasın Matematik Bu kitabı herkese öneririm.


Her anne-baba, çocuklarına matematik konularında yardım etmek ister, ancak birçok ebeveyn uzun yıllar bu konulardan uzak kaldığından pas tutmuş olabilir.Ayrıca bugün ders kitaplarında yer alan birçok yöntem, konuyu bir nesil önce öğrenenlere yabancı gelecektir.Bu eser, toplama-çıkarmadan harfli ifadelere,geometride alan ve çevreden eşitsizlikler ve grafiklerine ilköğretimdeki hemen hemen her matematik konusunu daha önceden bilmeyen birinin bile anlayabileceği şekilde anlatıyor.Tek dezavantajı lise konularına yer vermemesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*