Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sahipler

Kategori: Edebiyat Yazar: A. S. Byatt Yayınevi: Can Yayınları

Sahipler

Tanıtım Bülteni
A.S. Byatt, bu romanı yazmaya nasıl başladığını şöyle anlatıyor: “British Museum’da oturmuş, Coleridge uzmanı Kathleen Coburn’ün kart kataloğunun çevresinde dönüp duruşunu izliyordum; birden onun tüm hayatını bu ölmüş adama adadığını fark ettim. ‘Adam mı onun sahibi, yoksa o mu adamın?’ diye düşündüm. Sonra yaşayanlarla ölüler arasındaki ilişkileri anlatan, ‘Sahipler’ adında bir roman olabilir diye düşündüm. Ölmüş yazarların elyazmalarının ‘sahibi’ kimdir, sorusunu zihnimde evirip çevirdim; sonra ‘sahip olmanın’ cinsel ilişkiler için de kullanıldığını fark ettim. Ve aklıma biri modern diğeri de Victoria Çağı’nın ortalarından, birbirlerine kelimenin bütün bu anlamlarında sahip olan iki çift âşık fikri geldi.”Bu noktadan hareketle yazılan Sahipler, aynı anda hem edebiyat dünyasında bir dedektiflik sürecini hem de beklenmedik bir aşk hikâyesini entelektüel bir zekâyla örüyor. Victoria Çağı’ndaki iki şairin yaşamlarını araştıran iki genç akademisyen, ele geçirdikleri mektupların, günlüklerin, şiirlerin izini sürerek ve zamana karşı yarışarak, müthiş bir tutku, aldatma ve trajedi ağını ortaya çıkarıyorlar.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sahipler PDF 6.23 MB İndir
Sahipler EPUB 6.96 MB İndir
Sahipler MOBI 5.49 MB İndir
Sahipler ODF 5.86 MB İndir
Sahipler DJVU 7.32 MB İndir
Sahipler RAR 4.76 MB İndir
Sahipler ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


ülkemizde pek bilinen bir kitap değil sanırım. edebiyat severlerin seveceğini düşünüyorum


A.S. Byatt, akademik birikimini asla sıkıcı olmayan şekilde 712 sayfalık metne oya gibi işliyor. Kadın erkek ilişkileri, kişisel hırslar, çağlar içerisinde değişen; aşk, masumiyet, dürüstlük kavramları sürükleyici öyküde yerini buluyor. Kadın – erkek rolleri, bunları giyinişimiz ve tercihlerimiz, mitler, efsaneler toplumsal sorgulamalarla karşı karşıyayız. Edebiyatın, insanlara katkıları ve yaratıcı süreç hepsi kitapta var. Dolu dolu bir okuma, saygıyı hak eden bir yazar ve roman.


başlarda beklentimin altında olsa da ilerleyen sayfalarda “İŞTE BU! dedirtti yazar. LaMotte ve Ash’e bayıldım, Maud ve Roland’dan daha çok sevdim diyebilirim keşke tüm kitap boyunca onları okusaydık. Mektuplaşmalar ve Şiirler’i çok beğendim ve yazarı ayrı tebrik etmek gerek nasıl yazmış hayran kaldım kalemine… KADIN ÇALIŞMALARI Alanı üzerine biraz daha düşmelerini beklerdim ama bir yandan da okuru sıkmamak açısından iyi de olmuş sanki , kendi adıma sıkılmazdım da neyse.
Feminist Edebiyat ile ilgilenen arkadaşların özellikle kitabı okumasını isterim , belki daha çok zevk alırsınız.
Yazarın tüm kitaplarını okuma kararı aldım. Umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*