Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İnsanlığın Yeme Tarihi

Kategori: Edebiyat Yazar: Tom Standage Yayınevi: Maya Kitap

İnsanlığın Yeme Tarihi

Tanıtım Bülteni
Altı Bardakta Dünya Tarihi'nin yazarından insanlık tarihine dair doyurucu bir başvuru kaynağı.Besin, tarihte karın doyurmaktan çok daha fazlasını yapmıştır. İmparatorlukların kurulmasına yardım eden, sanayileşmeye katkı sağlayan, savaşların kaderini tayin eden ve bu sayede insanlığın gelişimine yön veren bir teknolojik araç olmuştur. Tom Standage, Çin’de M.Ö. 7500’de çiftçiliğin ortaya çıkışından, günümüzde yakıt üretimine kadar, toplumları şekillendirmede ve dönüştürmede besinin oynadığı rolü gözler önüne seriyor. Bunu yaparken arkeoloji, antropoloji ve iktisat gibi alanlardan yararlanıyor.Toplumların dönüşümünde besinin oynadığı role dair göz kamaştırıcı bir tarih.  –Financial TimesStandage bu eserinde besinin hayatımızda oynadığı kritik rolün altını başarıyla çiziyor.   –Washington PostStandage bize besinde nelerin değiştiğini değil, besinin neleri değiştirdiğini gösteriyor. –New Scientist
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İnsanlığın Yeme Tarihi PDF 6.23 MB İndir
İnsanlığın Yeme Tarihi EPUB 6.96 MB İndir
İnsanlığın Yeme Tarihi MOBI 5.49 MB İndir
İnsanlığın Yeme Tarihi ODF 5.86 MB İndir
İnsanlığın Yeme Tarihi DJVU 7.32 MB İndir
İnsanlığın Yeme Tarihi RAR 4.76 MB İndir
İnsanlığın Yeme Tarihi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitabı çok beğendim. Bu yazardan okuduğum 3. kitap. 3’ünü de ayrı ayrı çok sevdim.
Yazarın dili akıcı, herkesin anlayacağı bir üslupla yazıyor. Ben dünya tarihinin insanın yiyecek arayışı, beslenme ihtiyacı, besin kültürü üzerinden anlatılmasını çok sevdim.
Avcı toplayacılıktan başladık, 2000’lere geldik. Besinle bağlantılı olarak siyaset, ekonomi, sosyoloji, tarım, teknoloji, bilim… herşey var. Olayların hem kronolojisi, hem sebep sonuç ilişkileri öyle güzel sıralanıp hikayeleştiriliyor ki ve seçilen tarihi örnekler o kadar ilginç ki, roman okur gibi elimden bırakmadan okudum ben kitabı. Tavsiye ediyorum.


Yazarın diğer kitapları gibi akıcı. Zevkle okuyabilirsiniz. Ne kadar uygun bir tarih yazımı? tartışılır…


Besin ve insanlığın değişimine etkisini anlatan bir kitap. Sonra harari nin 3 kitabı sonra tüfek mikrop ve çelik hatta lewis henry morgan ın eski toplum u da okunursa ortalama okuyucu olarak zihnimizde soru işaretleri yok denecek kadar azalabilir.


tarih ve yemeğin harika bir şekilde buluştuğu bu kitabı mutlaka okuyun.


Yaşamın temel gereksinimi besini insanlık nasıl elde etmiş,besin üretimi eylemi insanı hangi mecraya sokmuş,bunun gibi insanoğlunun varolduğu günden bugüne güzel bir yolculuk yapıyorsunuz bu kitapla.Çok dolu,güzel bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*