Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Andon Usta’nın Saatleri

Kategori: Edebiyat Yazar: Feyzan Aksan Yayınevi: Lal Kitap

Andon Usta’nın Saatleri

Tanıtım Bülteni
‘Andon dilsiz numarası yapma pahasına Kurtuluş Savaşı’na katılmış, mübadele sırasında bile gönülden bağlı olduğu bu topraklardan ayrılmayı reddetmişti. Hele oğlu Niko doğduktan sonra Yunanistan’a gitmeyi aklından bile geçirmemişti. Varlık vergisi zamanında ellerinde ne varsa kaybetmiş, Salih Yüzbaşı ile ortak kurdukları saatçi dükkanını bile satmak zorunda kalmışlardı. Andon Usta’yı Aşkale’ye gitmekten son anda kurtaran Salih Yüzbaşı olacak, Andon ve ailesine evini açacak, iki adam arasındaki dostluk ölene dek sürecekti. Ama bu derin dostluğa ve Andon ile Sofi’ye duyduğu sevgiye rağmen Salih Yüzbaşı asla kızının bir Rum genci ile evlenmesine izin veremezdi.Çocukluklarını birlikte geçiren, günler ilerledikçe aralarındaki aşkı fark eden Niko ile Nihal için bu aşkı yaşamak imkânsızdan da öteydi.’
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Andon Usta’nın Saatleri PDF 6.23 MB İndir
Andon Usta’nın Saatleri EPUB 6.96 MB İndir
Andon Usta’nın Saatleri MOBI 5.49 MB İndir
Andon Usta’nın Saatleri ODF 5.86 MB İndir
Andon Usta’nın Saatleri DJVU 7.32 MB İndir
Andon Usta’nın Saatleri RAR 4.76 MB İndir
Andon Usta’nın Saatleri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Sosyal medyadaki bir kitap grubunda bu kitabı okuyup da yorumlayan birini görüp merak ederek almıştım. Konusunu okuduğumda, bir Türk kızı ile Rum erkeğinin birbirlerine duydukları aşk ve imkansızlık anlatılıyor. Aslında toplumun kanayan yarası gibi gösterilebilir bazı yorumlarda bu azınlık meselesi fakat kültür gereği beraberce yaşamış olsak da birbirimizle evleneceğiz anlamını taşımamalı bu durum. Evlenmek için iki insanın inançlarının izin verdiği ölçütler önemlidir ve bu konu yok sayılarak insanların aklında tepki oluşturacak bir anlatıma gerek yoktur. Kitabın içeriğinde yazarın bu konuyu nasıl işlediği çok önemli elbette..


Çok beğendim, Anadolu’nun geçmişinde farklı din ve ırkların birlikte nasıl bir dost ortamında yaşadıkları , bazen üzüntü bazen mutluluk içindeki anlatımı bana çok zevk verdi.


Çok beğenerek okudum . Dönem romanı sevenlere tavsiye ederim. İçinde Heybeliada var, Türkiye ‘nin dinleyen yarası azınlıkların sorunu var, 50 li yılların sonu ve aşk var. Mutlaka okunmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*