Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türk Tipi Başkanlık

Kategori: Siyaset Yazar: Doç. Dr. Recep Bozlağan Yayınevi: Hayat Yayınları

Türk Tipi Başkanlık

Tanıtım Bülteni
Başkanlık sistemi Türkiye'nin son kırk yılının temel tartışma konularından biridir. Kimilerine göre devlet organları arasında dengeyi tesis edecek ideal bir hükümet sistemidir. Kimilerine göre ise otoriter bir yönetim modelidir. Türkiye'nin başkanlık sistemine adım adım yaklaştığı bu dönemde, sistemin ne olduğunun açık ve anlaşılır bir şekilde ortaya konulması elzemdir. Bu amaçla hazırlanan kitap, başkanlık sistemi üzerine Türkiye'de kaleme alınan en özgün eserlerden biridir. Kitap, konuya ilgi duyan herkesin kolayca anlayabileceği bir dil ile yazılmış, konular bu alandaki başka hiç bir eserde bulunmayan şekiller ve tablolarla açıklanmıştır. Başkanlık sistemini uygulayan ülkelere dair en güncel bilgiler, sistematik bir yaklaşımla ele alınmıştır. Eser, başkanlık sistemi hakkında temel bilgilerin karşılaştırmalı olarak öğrenilebileceği bir başvuru kaynağı niteliğindedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk Tipi Başkanlık PDF 6.23 MB İndir
Türk Tipi Başkanlık EPUB 6.96 MB İndir
Türk Tipi Başkanlık MOBI 5.49 MB İndir
Türk Tipi Başkanlık ODF 5.86 MB İndir
Türk Tipi Başkanlık DJVU 7.32 MB İndir
Türk Tipi Başkanlık RAR 4.76 MB İndir
Türk Tipi Başkanlık ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazarın her söylediklerine katılmasam da, kaleminin akıcılığı hoşuma gitti diyebilirim.


Türkiye’de uygulanacak başkanlık sistemini bu kitap ile daha güzel idrak edeceksiniz


Başkanlık sistemi hakkında merak ettiklerinizi derli toplu bir şekilde öğrenebileceğiniz akademik bir çalışma.Tavsiye ederim.


Başkanlık sistemi ile alakalı bir çok kitap mevcut fakat bir çoğu ABD sistemini anlatan ve onu tavsiye eder cinste. Recep hocanın kitabı bize uygun nasıl bir sistem olmalı bunun cevabını vermiş. Zaten şu anda konuşulan başkanlık sistemi de Recep Bozlağan hocamızın kitabındaki gibi


hazırlayan akademisyen çok değerli bir isim. kitabını alıp okumak için sabırsızlanıyorum. herkese tavsiye ediyorum. kendi başkanlık tipimizi görmeniz dileğiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*