Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Edebiayatçılar Geçiyor

Kategori: Edebiyat Yazar: Halit Fahri Ozansoy Yayınevi: Dergah Yayınları

Edebiayatçılar Geçiyor

Tanıtım Bülteni
Halit Fahri Ozansoy'un edebiyatçı dostlarını anlattığı bu eseri iki bölüme ayrılır: İlk bölümde, edebiyat mahfilleri, meseleleri ve olayları söz konusu edilir. Ayrıca, Türk kadınının tiyatro sahnesiyle ilk temasının  anlatıldığı  kısımlar  belge  niteliğindedir.  Ozansoy,  kitabının  ikinci  bölümünü  edebiyatçı -ların portrelerine ayırmıştır. Ahmet Mithat Efendi'den Rıza Tevfik'e, Hüseyin Rahmi Gürpınar'dan Ziya  Gökalp'e  kadar  edebiyat  tarihinin  ara  sokaklarındaki  gezinti,  bir  şölen  havasıyla  sayfaları doldurur.  En  çok  da  kendi  kuşağını  yorumlar  Ozansoy.  Cenap  Şehabettin,  Faik  Ali  Ozansoy,  Celâl Sahir, Süleyman Nazif, Tahsin Nahit, Şehabeddin Süleyman, İhsan Raif Hanım, Yahya Kemal, Enis Behiç  Koryürek,  Mahmut  Yesari,  Ahmet  Haşim,  hepsi  Edebiyatçılar  Geçiyor'dan  bize  seslenmeye devam ederler. Ozansoy, anılarını şöyle takdim eder: “Bu hatıraları birbiri arkasına sıralarken hiçbir arkadaşa, hiçbir dosta tariz etmek, hiçbir şahsiyeti gülünç göstermek ve hiçbir hâdiseyi gördüğümden, duyduğumdan ve aklımda kaldığından başka bir şekle sokmak hayalimden geçmemiştir. Ben sadece, tam bir bitaraflıkla, yalnız on beş yıl evvelki sanat ve sanatkâr hayatından bazı levhaları canlandırmaya çalıştım.”
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Edebiayatçılar Geçiyor PDF 6.23 MB İndir
Edebiayatçılar Geçiyor EPUB 6.96 MB İndir
Edebiayatçılar Geçiyor MOBI 5.49 MB İndir
Edebiayatçılar Geçiyor ODF 5.86 MB İndir
Edebiayatçılar Geçiyor DJVU 7.32 MB İndir
Edebiayatçılar Geçiyor RAR 4.76 MB İndir
Edebiayatçılar Geçiyor ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Lisanıyla, üslubuyla on numara bir kitap. Ne varsa hatıratlarda var. Okunmasını tavsiye ediyorum.


Fecriati ve Milli Edebiyat Dönemi şair ve yazarlarından, dönemlerin gazetecilik ve dergicilik hayatından kesitler var. İlgi duyanlar için keyifli bir eser olduğunu söyleyebiliriz.


Halit Fahri’nin edebiyatçı dostlarını anlattığı ilk eser olma özelliğini taşıyor.. Halit Fahri’nin bu kitabına Selim İleri, İstanbul Mayısta Bir Akşamdı kitabında yer vermiş ve geçmiş günlerin tatlılıkla anlatıldığını belirtmiş. Ben ve benim gibi edebiyat meraklılarının bu kitabı almasının en büyük sebeplerinden biri de bu eskiye duyulan özlemdir… İnceledim ve Refik Halit Karay, Mehmet Rauf ile Ömer Seyfettin hakkındaki yazıları en çok dikkatimi çekecek bölümlerin başında geliyor. Her ne kadar eski edebiyatımıza dair anılar olsa da incelerken yazarla aynı fikirde olamadığım bir bölüme de rastladım. Afife Jale hakkındaki fikirleri bende bir karşılık bulamadı maalesef..


Okunmaya değer denilecek türden güzel bir anı kitabı.


Bir döneme tanıklık eden yazarın bu kitabı kesinlikle okunmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*