Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İran: Bir Devrimin Tükenişi

Kategori: Siyaset Yazar: Farhad Khosrokhavar Yayınevi: Metis Yayınları

İran: Bir Devrimin Tükenişi

  • çevirmen: İsmail Yerguz
  • Yayın Tarihi: 15.01.2021
  • Orijinal Adi: Iran Comment sortir d'une révolution religieuse
  • ISBN: 9789753422840
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 240
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İran'da bu yıl yapılan parlamento seçimleri, Hatemi'nin çevresinde toplanan reformculardan oluşmuş koalisyonun kesin zaferi ile sonuçlandı. Ancak dikkat çekici bir nokta, İslam'ın bu seçimlerde hiçbir biçimde öne çıkartılmamasıydı. Ruhban kesim siyaset sahnesinden giderek çekilirken, ne muhafazakarlar dinin tehlikede olduğunu öne sürmüş, ne de liberaller dine dayanarak inandırıcı olmaya çalışmışlardı. BU seçimler demokrasi ve laiklik arasındaki ilişkileir ilginç bir biçimde aydınlatıyordu: Demokratikleşme acil bir sekülarizasyona ihtiyaç duymamış, ama sonuçta bu sekülarizasyonu getirmişti.İran'daki güçler dengesinin çeşitli tezahürlerini basından izleyebiliyoruz. Elinizdeki kitapta bu güçler dengesinin arka planı ve muhafazakarlarla reformcuların ellerindeki kozlar ayrıntılı olarak anlatılıyor. İran İslam Cumhuriyeti'nin geleceği ve bugünkü demokratikleşme süreci, devrim öncesi dönem ve devrimi yönlendiren güçler ele alınarak tartışılırken, devrimin ve İslam'ın birbiri üzerindeki etkileri sorgulanıyor. Bugünkü İran "post-İslamcı" olarak değerlendirilirken, geleceğin İran'ının "sıfatsız" bir demokrasi olacağı öne sürülüyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İran: Bir Devrimin Tükenişi PDF 9.96 MB İndir
İran: Bir Devrimin Tükenişi EPUB 11.13 MB İndir
İran: Bir Devrimin Tükenişi MOBI 8.79 MB İndir
İran: Bir Devrimin Tükenişi ODF 9.38 MB İndir
İran: Bir Devrimin Tükenişi DJVU 11.72 MB İndir
İran: Bir Devrimin Tükenişi RAR 7.62 MB İndir
İran: Bir Devrimin Tükenişi ZIP 7.03 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Meraklıların okuması gereken bir kitap.


Iran devrimi hep tartışıldı hep üzerine konuşuldu bu kitap meraklıların merakını az da olsa giderebilecek bir kitap. Çarpıcı bir dil kullanılmış tavsiye edilir.


hic beklenmedik bir anda olan, kimsenin olmasini pek beklemedigi, ancak kivilcimi atildigi zaman mazot gibi ansizin alev alan ve zaten popularitesi iyice dusmus olan sah’a karsi herkesin ayaklandigi devrimi bi şekilde anlamak için


iran devrimi sonrası oluşan doğal olayları dışarıdan anlatan bir kitap. iranoloji ile ilgilenen herkesin bulundurması gerek.


Yazarlar, Humeyni’nin ölümünden sonra, Hatemi ve Rafsancani’nin cumhurbaşkanlığı ile seyreden liberal politikalar sonrası 2000’li yıllara kadar başgösteren ılımlılığı ele almışlar ve İran’da artık katı din kurallarının geçmediğini, halkın katı din kuralları ile yönetilmek istemediğini, liberal politikaların ve halkın da bu politikaları desteklemelerinin bunun en büyük göstergesi olduğunu ele almak istemişler. Fakat Rafsancani’den sonra Ahmedinecad’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesi, yazarların tezini çürütüyor gibi geliyor bana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*