Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri

Kategori: Eğitim Yazar: İnci San Yayınevi: Pegem Akademi Yayıncılık

18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri

Tanıtım Bülteni
1985 (1.), 1987 (2.) ve 1989 (3.) yıllarında düzenlenen uluslararası eğitimde yaratıcı drama buluşmalarındaki yaşantılar sonucunda kurulan Çağdaş Drama Derneği’miz kurulduğu 1990 yılından sonra kurumsallaşmaya inanmış ve önemlibir gelenek haline gelen uluslararası seminer ve kongreleri düzenli olarak devam  ettirme çabasını da sürdürmüştür. Derneğimiz elbette eğitimde yaratıcı drama alanının Türkiye’de ortaya çıkmasında, yaygınlaştırılmasında ve bu geleneğin oluşmasında öncü olmak gibi önemli bir görev üstlenmiş ve kurulduğu günden beri de amacına uygun olarak çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir. Derneğimiz eğitimde ve toplumsal yaşamda yaratıcı dramayı bir yöntem ve bağımsız bir ders olarak yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuştur. Derneğimiz, bu amaç doğrultusunda alanında öncü bir kuruluş olarak ürettiği tüm çalışmaları kitap olarak yayımlamaktadır. Bu yayınlarla alanda yapılan tüm çalışmaları daha kalıcı hâle getirmek ve yaratıcı drama birikimini tüm ilgilenenlerle paylaşmak gibi bir işlevi bulunmaktadır. Kitapta yer alan ayrıntılı atölye raporlarında pek çok oyun, doğaçlama, rol oynama ve yaratıcı dramanın diğer tekniklerinden örnekler görülebilir. Bu örneklerin Türk eğitim sistemine değişik amaçlar altında aktarılmasını ve olumlu yansımalarını bekliyor ve diliyoruz. “Yaratıcı Drama ile Farklılıklar ve Farkındalıklar” başlıklı bu kitap, 31 Mart- 03 Nisan 2011 tarihleri arasında Antalya’da Derneğimiz Antalya temsilciliğinin organizasyonunda “Çok Kültürlülük ve Kültürlerarasılık Bağlamında Drama- Farklılıklar ve Farkındalıklar” başlığı ile gerçekleştirilen atölye, konferans ve panel konuşmalarından oluşmaktadır. Türkiye’nin hemen her köşesinden gelen katılımcılar, Derneğimiz üyeleri, eğitimcileri ve Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen konuklarımızla gerçekleştirilen atölyelerde, yaratıcı drama alanındaki farklı yaklaşım, yöntem ve teknikler, belirlenen ana tema çerçevesinde ele alındı ve derinlemesine çalışmalar yürütüldü. Seminerin sonunda alınan dönütler pek çok çalışmanın amacına ulaştığını göstermektedir. Benzer tepkiler değişik ülkelerden gelen uzmanlarımız tarafından da dile getirilmiştir. 
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol 18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Satın Al
Kitapyurdu 18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Satın Al
D&R 18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Satın Al
Idefix 18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Satın Al
BKM Kitap 18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Satın Al
Hepsiburada 18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Satın Al
Nadir Kitap 18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Satın Al
N11 18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Satın Al
Amazon Türkiye 18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri PDF 6.23 MB İndir
18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri EPUB 6.96 MB İndir
18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri MOBI 5.49 MB İndir
18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri ODF 5.86 MB İndir
18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri DJVU 7.32 MB İndir
18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri RAR 4.76 MB İndir
18.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Çağdaş Drama Derneği’nin Antalya’da gerçekleştirdiği uluslararası seminerin atölye notlarının karşınızda olduğu bir kitap. Farklılıklar ve farkındalıklarımız temasından yola çıkan kitapta yararlanabileceğiniz bir çok etkinlik var. Özellikle maske ve drama ile ilgili bölümlerden yararlandım. Drama etkinlikleri planlamak ve uygulamak isteyen okuyucuların baş ucu kitaplarından biri olacak.


aratıcı drama eğitimi almış veya almakta olan tiyatrocu, öğretmen gibi meslek gruplarının, (özellikle öğretmenlerin) takip etmesi gereken Uluslarası Yaratıcı Drama kongresi kitabı.. Bu kitapta hayatımızdaki farklılıkları görmek, göç, göçmen, engelliler gibi farklı olguların farkında olmak ve ona göre davranmak konusunda eğitici ve farkındalık yaratıcı bir kitaptır. Başta dediğim gibi Yaratıcı drama ile ilgilenenlerin başucu kitabı niteliğinde bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*