Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Batı Düşüncesi ve Mevlana

Kategori: İslam Yazar: Prof. Dr. İsmail Yakıt Yayınevi: ötüken Neşriyat

Batı Düşüncesi ve Mevlana

  • Yayın Tarihi: 10.06.2013
  • ISBN: 9789754371017
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 195
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Mevlana, bugüne kadar genellikle mutasavvaflığı ve şairliği açısından ele alınmış fakat fikir ve düşüncelerinin felsefi yönü hep ihmal edilmiştir. İşte bu kitabında İsmail Yakıt, Mavlana'nın fikirlerini Türk-İslam felsefesi ve tasavvufunun temel karakterleri içerisinde ele alırken, ayrıca Batı dünyasının filozofları ve fikir adamlarının aynı konulardaki görüşleriyle bir mukayese imkanının okurlarına sunmaktadır.Bu eserinde yazar, Mevlevilik üzerinde hiç durmamıştır. Kitap, her biri kendi içerisinde bağımsız işlenen ama birbiniryle irtibatlı şu dört bölümden oluşmaktadır: "İnsan ve İnsan-ı Kamil", "Hayat ve Evrim", "Ölüm ve Ölümsüzlük Felsefesi" ve "Mutluluk Ahlakı". İ. Yakıt, bu konuları işlerken, başlangıcından günümüze Batı düşüncesini temsil eden önemli kişilerin görüş ve fikirleriyle beraber Mevlana'nın düşüncelerinin felsefi analizlerini vermektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Batı Düşüncesi ve Mevlana PDF 8.09 MB İndir
Batı Düşüncesi ve Mevlana EPUB 9.05 MB İndir
Batı Düşüncesi ve Mevlana MOBI 7.14 MB İndir
Batı Düşüncesi ve Mevlana ODF 7.62 MB İndir
Batı Düşüncesi ve Mevlana DJVU 9.52 MB İndir
Batı Düşüncesi ve Mevlana RAR 6.19 MB İndir
Batı Düşüncesi ve Mevlana ZIP 5.71 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Çok değerli Prof. Dr. İsmail Yakıt Hoca’nın ufuk açan kitabıdır. Tavsiye olunur.


Çok güzel bir kitap. Bir yandan batı düşüncesi diğer yandan başta Hz. Mevlana olmak üzere Türk-İslam düşüncesinin ele alındığı kıymetli bir kitap.Hiç sıkılmadan okudum. Tavsiye ederim.


İsmail Yakıt felsefi brikimini ve hocalığını kitapta kullanmış.Akademik anlamda bir uğraşı söz konusu.Mevlana ‘ya felsefe dünyasından ve kısmende tasavvuf boyutundan bir bakış yakalayabileceğiniz bir çalışma.Mevlana hazretlerinin düşünce ufkuna dair ipuçları..Gönül yolculuğundaki merhale ve zirveler…Akademik uğraşı verenlerin ilğisinin ağırlıkta olacağına inandığım bir çalışma.


Batı felsefesini ve onların insana sadece maddi cihetle bakışını izah ettikten sonra, İslam alimlerinin insanı tarifini daha sonra da Mevlana’nın aşk ile yoğrulmuş fikirlerini, hislerini ve hayatını yine insanı tarif noktasında ele alıyor. Bazılarının yanlış anlayabileceği veya anladığı şeyleri bütüne bakarak görmek mümkün. Her bir cümlesinde insana ferahlık veren güzel sözler.H. R. ÖZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*