Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Can Nehrine Varınca İrşadi

Kategori: Edebiyat Yazar: Fetani Battal Yayınevi: şule Yayınları

Can Nehrine Varınca İrşadi

Tanıtım Bülteni
Alperenlerle Anadolu’yu İslâm’a hazırlayan dönemde isimsiz birçok kahraman yaşadı. Onlar unutulsa da kutlu davanın ateşi canlı tutuldu. O meçhul kahramanlardan biri de İrşâdî olarak tanınan bir dervişti. Hem insanlık yolunun hem de kulluk yolunun sayısız örneklerinden biri olarak sessizce yaşayıp göçtü bu dünyadan. Gölgesi şimdi düşecek Anadolu topraklarına.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Can Nehrine Varınca İrşadi PDF 6.23 MB İndir
Can Nehrine Varınca İrşadi EPUB 6.96 MB İndir
Can Nehrine Varınca İrşadi MOBI 5.49 MB İndir
Can Nehrine Varınca İrşadi ODF 5.86 MB İndir
Can Nehrine Varınca İrşadi DJVU 7.32 MB İndir
Can Nehrine Varınca İrşadi RAR 4.76 MB İndir
Can Nehrine Varınca İrşadi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Ağlar baba!! unutmayacagınız bir eser..


Bayburt’u ve Bayburtluları çok seviyorum. Konuşmalarını da. Seydi Yakup, İrşadi ve Ağlar Baba gibi aşina olduğum zatlardan bahseden bu kitapta konuşmalar ve şiirlerin mahalli şive ile verilmesi de ayrıca hoşuma gitti.


O yörelerle doğup büyüdüyseniz, birazcık havasını suyunu tattıysanız bu kitap size çok iyi gelecek. Ben Fetani bey i tanıdıktan sonra kitabını okuma şerefine erdim. Bir insanın özünün güzelliği geldiği toprakları böyle güzel yansıtmış. Kitap da bu güzelliklerin o topraklarda yoğrulmuş halidir. Bir serüven şeklinde hiç sıkmayan ve hep bir arayışın içinde insanın gönlüne dokunan bir kitap olmuş. Ellerine emeğine sağlık


iki kez okudum. tekrardan okumaya niyetim var.Bayburt tarihi,gelenekleri, nüfus yapısı, medrese ve eğitim durumu, ve tasavvuf anlayışı, aşk gibi değişik konularda çok güzel bilgiler bulacaksınız. şiddetle tavsiye ederim. Bir Milletvekilinin böyle güzel kitap yazması takdire şayandır. Ruhunu islamla beslemeyen bu kitabı yazamaz.


İrşadi Babanın torunu olan Fetani Battal çok kıymetli bir çalışma hazırlamış.İçerisinde Bayburtun maneviyat büyükleri ve bazı köyleri hakkında kıymetli bilgiler var.Yalnız bu kadar emek sarf ettikten sonra anlaşılmadık şekilde kitaptaki güya yöresel şiveyi yansıtacağım diye x ve q harflerinin kullanımı kitabının akıcılığını baltalamış.Hiç değilse çox yerine çoh şeklinde yazsaydı daha anlaşılır olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*