Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Eskici Dükkanı

Kategori: Edebiyat Yazar: Orhan Kemal Yayınevi: Tekin Yayınevi

Eskici Dükkanı

  • Yayın Tarihi: 01.01.2000
  • ISBN: 9789754781335
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 369
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Topal eskici, mutfağın karşı duvarında çivide asılı gaz lâmbasının sarıya boyadığı kırmızı sakalını ağır ağır karıştırarak kızını düşünüyordu. Karısı gibi o da bu "Kütlü toplamaya gitmek" işinin ayıbını idrâk etmiyor değildi ama, başka çareleri var mıydı? Gidecekler, bin, bin iki yüz liraya dönecekler, dükkânı adam edecekler, ısmarıççılığa başlayacaklardı. Onlar için bu dirdikten kurtuluş ancak böyle olabilirdi. Yoksa o da biliyordu kütlüye gitmenin, kütlü ırgatlığının ayıbını. El, gün, eş, dost, bildik, gördük, tanıdıklar...(Kitap'tan sf.153-154)
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Eskici Dükkanı PDF 15.31 MB İndir
Eskici Dükkanı EPUB 17.12 MB İndir
Eskici Dükkanı MOBI 13.51 MB İndir
Eskici Dükkanı ODF 14.41 MB İndir
Eskici Dükkanı DJVU 18.02 MB İndir
Eskici Dükkanı RAR 11.71 MB İndir
Eskici Dükkanı ZIP 10.81 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bendeki yeri çok ayrıdır.Okuduğum ilk romandır. Muazazam bir akıcı dili var. Okurken karakterler gözünüzde öyle canlanıyor ki sanki film seyretmiş hissine kapılıyorsunuz.Kesinlikle okuyun.


Kırsal alanda aile baskısı ev geçindirme derdi ve yaşanan zorluklar Adana’nın Çukurova ilçesinde eskici dükkanını kapatıp pamuk toplamaya giden bir ailenin yokoluşunu gözler önüne seriyor.Orhan Kemal’in akıcı dili ve sade üslubu sayesinde kitabı çok kısa zamanda bitiyor.


Orhan Kemal bu romanında, çaresizlik ve yoksulluğu başkahramanı Eskici Topal’ın ekseninde anlatır.Eskici Topal çocukları ve torunları ile yoksulluğu hat safhada yaşarken,çaresizlik ve yoksulluklarına birde işsizlik eklenir.Ailece küt toplamaya giderler ama beklentileri yine askıda kalır.Bu arada aralarına yine işi gücü olmayan,damat Ünal katılır.Mehmet Ali KILIÇ.


Bu romanı bana ortaokulda öğretmenim hediye etmişti..O zamanlar kitap okumazdım bu kitabı okuduktan sonra kitap okumaya başladım..Harika bir Orhan Kemal eseri..


küçük bir eskici dükkanının karınlarını doyurmadığı anlayan aile çukurova yollarına düşer.orada çadır kurarak işçilik yapmaya başlar.fakat haberleri yoktur ki sıtma onları da bulacaktır ve hayatlarını kabusa çevirecektir.güzel bir orhan kemal klasiği…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*