Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Ziverbey Köşkü

Kategori: Siyaset Yazar: İlhan Selçuk Yayınevi: Cumhuriyet Kitapları

Ziverbey Köşkü

  • Yayın Tarihi: 19.03.2009
  • ISBN: 9789944150590
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 168
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İlhan Selçuk, "Ziverbey Köşkü"nde geçirdiği işkenceli sorgulama günleri üzerine açıklamalar yapmayı hiç düşünmüyordu. Neden düşünmediğini, daha pek çok Ziverbey Köşkü olaylarını ve yazılı olarak verdiği ifadelere yerleştirdiği mesajlı akrostişlerini bu kitabında bulacaksınız.Erenköy işkence merkezinin "ilişki ağı" konusundaki bir soruya yanıtı şöyle İlhan Selçuk'un:"Erenköy Köşkü Sunay-Tağmaç-Türün cuntasının işkence merkeziydi. 12 Mart yapısı içinde özel bir yeri vardı. Çünkü 1. Ordu'nun bulunduğu İstanbul bölgesinde Faik Türün, kendi yetkilerini kullanarak özel operasyonlar yaptırabiliyordu. Basın da İstanbul'da olduğuna göre, burada yaşandı birçok şey. İnsanlar tutuklanmaya, gözaltına alınmaya, kovuşturulmaya başlandı, davalar birbirini izledi. Bu karmaşa içinde aydınlık olan şudur: 12 Mart döneminde Erenköy'de, Ziverbey'de Zihni Paşa Köşkü diye anılan (ya da Ziverbey Köşkü) yerde Faik Türün ve Memduh Ünlütürk buyruğunda bir işkence merkezi kurulmuştur. Bu işkence merkezinde de birçok aydın tezgahtan geçirilmiştir."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Ziverbey Köşkü PDF 6.97 MB İndir
Ziverbey Köşkü EPUB 7.79 MB İndir
Ziverbey Köşkü MOBI 6.15 MB İndir
Ziverbey Köşkü ODF 6.56 MB İndir
Ziverbey Köşkü DJVU 8.20 MB İndir
Ziverbey Köşkü RAR 5.33 MB İndir
Ziverbey Köşkü ZIP 4.92 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


12 Mart dönemi İlhan Selçuk gözaltına alınır. 30 gün boyunca bilmediği bir yerde sorgulanır, işkence görür. Kitabında ise işkenceye pek değinmez, utanır, sıkılır. Ziverbey Köşkü 12 Mart cuntalarından sadece biridir. Zorla alınan ifadelerden 15 yıl sonra dönemin Tercüman Gazetesinin ünlü bir yazarı tarafından hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanır. Fakat farketmedikleri bir şey vardır. İlhan Selçuk’un ifadesine yerleştirdiği akrostişler…. Anlatım sade, sıradan, gazeteciliğin etkisiyle günlük diliyle yazmış. İsimleri vermekten hiç çekinmemiş…


bir solukta okudum geçmişi ve ziverbey köskünde yaşananları anlamak için iyi bir eser


kalem her devirde kılıçtan üstün olmuştur…Teşekkürler İLHAN SELÇUK…


üniversite durağından iki durak geride beyaz bir köşktür; sevimli istanbul hanfendisi osmanlıca hocamız meriç hanım bize ’80 döneminde o köşkten inildeme sesleri, bağırtılar, çığlıklar duyduğunu’ söylemişti. Daha sonra araştırdım ki; seksen döneminde birçok siyasi tutuklu orada sorgulanmış olduğunu gördüm…


Eser her devirde atıfta bulunulan, çokça tartışılan ancak herkesin kendi cephesinden anlattığı 12 Mart “ara rejimi” den bir kesit sunmaktadır. Bir kesit diyorum çünkü yazar eserinde 12 Mart dönemini anlatmayıp bu süreç içerisinde Ziverbey Köşkünde başından geçenleri nakletmiş. Yazar takdire şayan bir zeka hamlesiyle bunuda belgelemeyi başarmış.İşgenceyi nasıl belgelediğini ise buradan yazmayıp kitaptan takip etmekde fayda olduğunun altını çizmekle yetinelim…Yazar; işgence belgelerini kendi yayınlasaydı belki kurgu yapmış suçlamasıyla karşılaşabilirdi ama her devrin adamı olmayı ustalıkla becermiş, keskin kalemli, kıvrak zekalı bir bayan gazeteci sayesinde belgeleri yayınlama dertdinden kurtulmuş olması çok güzel bir tesadüf…SAYGILARIMLA ve KİTAPLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*