Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Şair

Kategori: Edebiyat Yazar: Michael Connelly Yayınevi: Epsilon Yayınevi

Şair

  • çevirmen: Özlem Ezer
  • Yayın Tarihi: 28.09.2000
  • Orijinal Adi: Poet
  • ISBN: 9789753312387
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 453
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Ölüm, gazeteci Jack McEvoy'un işidir; başkalarının acısını kullanarak yazdığı yazılar ona ün ve para kazandırmıştır. Ancak bu kez, kendisini çok üzen bir öykü ve çözmek için umutsuzca çırpındığı bir bilmeceyle karşı karşıyadır. Seri cinayetler işleyen acımasız bir katil, her biri kafasını çözemediği bir cinayete takmış olan cinayet masası dedektiflerini öldürmektedir. Katilin kartviziti, Edgar Allan Poe'nun şiirlerinden dizelerdir; son kurbanı ise McEvoy'un kardeşidir-ikizi-hatta belki de kendisi..."Connelly'nin kahramanı kardeşinin katilini ararken, sinirlerinizini keman yayı gibi gerilmesine hazır olun."Kirkus"Connelly müthis sürprizini büyük bir ustalıkla kurgulanmış kitabının sonuna kadar hiç ipucu vermeden saklamayı başarıyor"Publishers Weekly"Dehşet verecek kadar gerçekçi... Connelly'nin kurgusu kusursuz.Fort Laurdale Sun-Sentinel
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şair PDF 18.80 MB İndir
Şair EPUB 21.01 MB İndir
Şair MOBI 16.59 MB İndir
Şair ODF 17.70 MB İndir
Şair DJVU 22.12 MB İndir
Şair RAR 14.38 MB İndir
Şair ZIP 13.27 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Arkadaşlar bende sizler gibi düşünüyorum bir tek konu haricinde.. Evet konusu,kurgusu,anlatım özellikleriyle gerçekten övgüyü hak eden bir kitap çıkmış ortaya..Kitap okuma rekorumu 2 gün olarak yenilemesi zaten bunu göstermekte.. Ama.. Ama kitabın sonuna geldiğimde içimde bir hayal kırıklığı oldu..Kitap sonlara doğru katil gibi göstermeye çalıştığı kadının neden bu cinayetleri işlediğini gerçekçi bir dille anlatmış ve gerçekten yazarın kurgusuna bayılmıştım,gerçek katilin kadın olmayıpta tamamiyle sürpriz birinin çıkması beni hem şaşırttı hemde merakımı bir kat daha arttırdı,hızla devamını okumak istedim,yani katilin bu cinayetleri neden işeyebileceği gerçeğini..Ama ne yazıkki bu kitapta yoktu,gerçek katilin ortaya çıkması adaletin yerini bulmasıyla kitap bir anda sonlandırılıverdi..Acaba diyorum,yazar baştan beri katil olabilecekleri sırayla tanıtıp onları,neden cinayet işleyebileceklerini o kadar güzel açıkladı,o kadar mantıklı nedenler bulduki;kitabın sonuna geldiğinde yazarın aklına mantıklı ve gerçekçi bir cinayet işleme nedeni gelmedi,yani kalmadı:)))


meleklerin uçuşu bu tarzı sevenler için harika bir kitap.Katilin kim olduğunu ancak kitabın son iki sayfasında anlıyabiliyorsunuz.


Müthişti… Okuyucuyu hayrete düşüren olay örgüsüyle, heyecan ve merakın zirve yaptığı harika bir kitaptı.. Kitabın baskısı ne yazık ki yok.Eğer bulursanız mutlaka ama mutlaka alıp okuyun…


Michael Connely ve belkide polisiye romanla tanıştığım kitap. O kadar sürükleyici ve ilgi çekiciydiki okurken nefesimi tutmuştum. Bir oturuşta okumuştum fakat kızkardeşime tavsiye etmem gayri ahlaki kavramlar canımı sıkmıştı.


Eğerki bir romanın ana karekteri bir gazetenin polis muhabiri ise,romanda cinayet romanı ise şüphesiz böyle bir romanı Michael Connelly’den iyi başka kimse yazamazdı.Kurgu seri katil romanı ama öyle şu aralar sıkça boy gösteren o saçma sapan seri katil romanlarıyla alakası tabiki yok. zaten bu romanın orjinal yayın yılı 1995 olmasından ötürü zaten günümüzün komedi seri katil romanları ile kıyaslanamaz tabiki.Kurgu her ne kadar seri katil romanı olsada Connelly kurguyu öyle bir kurmuşki okuyup romanı bitirdikten sonra insanın damağında tat bırakıyor. çünkü katilimiz öyle çocukluğunda kötü günler geçirdiği için vahşice cinayetler işleyen bir psikopat değil tam aksine akıl dolu zeka dolu(tabiki herşey Connelly ustalığı sayesinde)okuru yeterli seviyeninde üstünde meraklandıran kişilik.Connelly romanlarının hoşuma giden başka bir yanıda gerek romanlarının ana karekterleri olsun gerekse yandaki 2. veya 3. karekterler olsun farklı romanlarında ufakta olsa karşıya karşıya getirtip okuruna çok güzel sürprizler sunmasıdır; mesela bu romanında”Los Angeles Times” gazetesinin yazarı Keisha Russell biliyorsunuzki “Betondaki Sarışın” adlı romandaki gazeteci olayından sonra “Son Çakal” adlı romanında karşımıza çıkmıştı. hatta da Bosch’un annesini bulmasında bayağı bir yardım etmişti. ama Connelly romanlarında bu tadı alabilmek için romanlarını kronolojik sıraya göre okumanızı tavsiye ederim. Şahsen ben yaklaşık 3buçuk yıldır Connelly romanlarını edinmeye başladım ama sadece Şair,Kan Bağı,Betondaki Sarışın ve tabikide en az bulunanı Bagajdaki Ceset adlı romanlarına ulaşamadığım için seriye Tünel Fareleri ve Kara Buz hariç başlamamıştım iyikide başlamamışım diyorum tekrardan,bu küçük ayrıtılardan zevk alınca onun için yeni başlayacaklara tavsiyem eğerki Connelly okumaya başlayacaklarsa bir şekilde kronolojik sıraya göre okumanızı tavsiye ederim. Zaten birde http://www.kitapyurdu.com gibi bir nimet olunca hayatımızda seri tamamlamak hiç zor olmasa gerek hem stok hemde maddi yönden ötürü zaten birde Kitapyurdu’nda Connelly romanlarının yarısından çoğunu bulabiliriz.Tekrardan romana dönersek bir polisiye roman adına ne arıyorsak ne tarz gidişat istiyorsak hepsini bu romana hatta tüm Connelly romanlarında bulabiliriz. Mükemmelinde mükemmeli bir romandır Şair, tavsiye ederim. hatta bir diğer önemli bir konuda hayranı olduğum yazarın hayranı olduğu yazarı yani Raymond Chandler’i okumakta lazım düşünüyorum ki Connelly Bosch serisine ilham olan kaynakta fikir sahibi olabilelim diye ama zaten Raymond Chandler denilince herşey anlaşılır özellikle konu polisiye olursa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*