Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bir Mülkiyet Kalesi

Kategori: Edebiyat Yazar: Kemal Tahir Yayınevi: Tekin Yayınevi

Bir Mülkiyet Kalesi

  • Yayın Tarihi: 01.01.1995
  • ISBN: 9789754781557
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 518
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Hemen her kitabında olduğu gibi, bunda da Kemal Tahir, kahramanını ve ailesini, tek başına ve toplumdan soyutlayarak almamış, yaşadıkları dönemin bütün çalkantalarıyla iç içe, bağlantılı olarak işlemiştir. Bu yüzden Abdülhamit dönemini, Hürriyet'in ilânını ve ittihatçılar'ı, Seferberliği ve savaşları, Kuvayı Milliye'yi ve Ankara Hükümeti dönemini bütün heyecanları, acıları ve sevinçleriyle yaşarız. "Bir Mülkiyet Kalesi", bu anlamda, tarihimizin en karışık, en bunalımlı bir kesitinde bir ailenin serüvenini gözler önüne seriyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Mülkiyet Kalesi PDF 21.50 MB İndir
Bir Mülkiyet Kalesi EPUB 24.03 MB İndir
Bir Mülkiyet Kalesi MOBI 18.97 MB İndir
Bir Mülkiyet Kalesi ODF 20.23 MB İndir
Bir Mülkiyet Kalesi DJVU 25.29 MB İndir
Bir Mülkiyet Kalesi RAR 16.44 MB İndir
Bir Mülkiyet Kalesi ZIP 15.18 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Kemal Tahir babası Mahir bey ekseninde 1900’lerin ilk çeyreğini anlatıyor. Mahir bey marangozluğa meraklı Abdülhamitin ustalarından birisi olarak sarayla tanışıyor ve oradan evleniyor. Romanın dramatik kurgusu Mahir beyin bir ev edinme tutkusu üzerine kurulmuş. Sadece Kemal Tahirin biyografisi yönünden önem taşıyan bir kitap.


sarayda marangoz olarak başlayan bir anadolu köylüsünün gözünden tarihimizin en hareketli dönemlerinden istibdad-meşrutiyet-seferberlik-mütareke dönemi bir arada anlatılmaktadır.mustafa armağan’ın abdülhamid’in kurtlarla dansı eserinden öğrendiğimize göre kemal tahir’in babası, abdülhamid döneminde, marangozhane müdürlüğü yapmıştır.


Abdülhamit döneminden başlayarak Cumhuriyetin ilk yıllarına uzanan zaman dilimini bir Türk ailesinin reisinin perspektifinden görmek ve tarihi kitaplardan değil de yaşamış insanların duygularından anlamak için oldukça akıcı ve “bizi” anlatan bir kitap… Abdülhamid döneminin ardından rütbeleri alınan saray marangozu Tahir efendinin; Osmanlı sarayı , marangoz dükkanı, savaş cepheleri, ailesi ve tüm yaşamını neredeyse adadığı kendini ve ailesini barındıracak evi arasında süren bir ömür… Kısacası, zevkle okunacak bir eser…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*