Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kuyucaklı Yusuf

Kategori: Edebiyat Yazar: Sabahattin Ali Yayınevi: Cem Yayınevi

Kuyucaklı Yusuf

  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 20 cm
Tanıtım Bülteni
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kuyucaklı Yusuf PDF 6.23 MB İndir
Kuyucaklı Yusuf EPUB 6.96 MB İndir
Kuyucaklı Yusuf MOBI 5.49 MB İndir
Kuyucaklı Yusuf ODF 5.86 MB İndir
Kuyucaklı Yusuf DJVU 7.32 MB İndir
Kuyucaklı Yusuf RAR 4.76 MB İndir
Kuyucaklı Yusuf ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Bir Türk edebiyatı düşkünü olarak Sabahattin Ali ile ne yazık ki çok geç tanıştım. Romanı büyük bir heyecanla aldım ve ne mutlu ki hayal kırıklığı yaşamadım. Sürükleyici, insanı içine çeken bir roman. Türk edebiyatı düşkünleri için de mutlaka okunması gereken bir roman olduğunu düşünüyorum. Ancak romanda eleştireceğim tek nokta baş karakter olmasına rağmen Yusuf´a biraz yabancılık hissetmek. Yusuf´un yalnız, yaşadığı ortama yabancı olduğunu çok iyi anlamak ama neden böyle olduğunu çok iyi anlayamamak. Elbette ki kavrayabiliyor Yusuf´un yabancılığının altındaki nedenler ama toplumsal sorunlara yakından şahitlik etmiş bir romancı olarak Sabahattin Ali, toplumsal ortamı biraz daha iyi yansıtabilirdi bence. Böylece hem Yusuf´u hem de Yusuf´un yabancılığını çektiği ortamı daha iyi anlayabilirdik belki. Örneğin ben Yusuf´un hep zinciri bir yerinden kıracağını ve baş kaldıran bir karakter olacağını bekledim. Ama Yusuf´un başkaldırışı yalnızca yaşadığı aşk noktasında baş gösterdi ve o noktada da son buldu. Ama yine de güzel bir romandı. Aslında fazla şey söylememe gerek yok okuyun ve görün, çok hüzünlenecek ve okurken çok zevk alacaksınız….


kitap, bence türk öykücülüğünün köy edebiyatı tarzı içerisinde en gerçekçi ve toplumcu bir kaç eserinden biridir. köy kültüründen, aile ve köy sakinleri ilişkilerine kadar bir çok gerçekçi detay sunuyor. konusu ise tam bir dram. çok beğendim.


Ezilen halkı, köylüyü anlatmış bu kitabında Sabahattin Ali..Sabahattin Ali’nin tüm kitapları gibi Kuyucaklı Yusuf’da çok güzeldi..Tavsiyedir..


Annesiz ve babasız kalan köylü bir çocuğun kendine sahip çıkan Kaymakam ın yanındaki hayat mücadelesini anlatan güzel bir eser…Yusuf…Türk edebiyatının en duyasal kahramanı olarak nitelendirilmeyi hak edecek kadar duygusal…Muazzez e olan aşkı çerçevesinde şekil alan imkansızlıklar içinde bir hayat…Buna rağmen aşkına ve ailesine sahip çıkmak için canını dişine takan yiği cesur ve mert bir kahraman…Yusuf’un hikayesi Sabahattin Ali’nin güzel anlatımıyla okunması gerekiyor…


Sabahattin Ali bu kitabında köy-kasaba arasındaki olumsuz farklılıkları işlemiştir.Devlet işlerindeki bazı yanlış işleyişler konu edilmiştir.Köyden evlatlık alınan akıllı, dürüst çocuk olan Yusuf’un kasabaya getirilmesiyle birlikte gelişen olaylar yer alıyor kitapta.Güzel bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*