Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kır Evinde İkamet

Kategori: Edebiyat Yazar: W. G. Sebald Yayınevi: Can Yayınları

Kır Evinde İkamet

Tanıtım Bülteni
Beş yazar ve bir ressama ilişkin sanatçı portrelerinin yer aldığı Kır Evinde İkamet, W.G. Sebald’in edebiyat bilimci kimliğini yakından tanımamıza olanak sunar. Johann Peter Hebel, Gottfried Keller, Robert Walser, Jean-Jacques Rousseau, Eduard Mörike’nin ve Sebald’in yakın dostu ressam Jan Peter Tripp’in incelendiği metinlerde; bir yandan sanatçıların, içinde bulundukları kültürel iklimin ışığında biyografik izleri sürülürken diğer yandan da yazma eylemiyle, sanatla kurdukları ilişki sorunsallaştırılır. Sebald, merceğini yönelttiği sanatçılarda yalnızlığı görür: Her biri bir şekilde toplumun dışında konumlanmıştır; yalnızlığı seçmiş veya seçmek zorunda bırakılmışlar ve –kimi zaman bir illete dönüşen– yazıya sığınmışlardır. Metinlerinde bu yazma bağımlılığını odağına alan Sebald, biyografi, edebiyat incelemesi ve denemeyi harmanlayarak bir çeşit ruh kardeşliği kurduğu yazarları yeniden okur.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kır Evinde İkamet PDF 6.23 MB İndir
Kır Evinde İkamet EPUB 6.96 MB İndir
Kır Evinde İkamet MOBI 5.49 MB İndir
Kır Evinde İkamet ODF 5.86 MB İndir
Kır Evinde İkamet DJVU 7.32 MB İndir
Kır Evinde İkamet RAR 4.76 MB İndir
Kır Evinde İkamet ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Beş yazar ve bir ressama ilişkin sanatçı portrelerinin yer aldığı kitap gayet ilgi çekici. kesinlikle okumanızı tavsiye ederim


Sebald’in daha önce Austerlitz kitabını okumuştum. Beni çok zorlamıştı. O kitaptan sonra bunu okuması kolay geldi, kitap mı kolaydı yoksa ben mi Sebald’e hazırlıklı olduğum için kolay oldu, bilmiyorum. Bilmekten ve her şeyi araştırmaktan keyif alanların keyifle okuyacağı bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*