Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Peyami

Kategori: Edebiyat Yazar: Beşir Ayvazoğlu Yayınevi: ötüken Neşriyat

Peyami

  • Yayın Tarihi: 01.01.1998
  • ISBN: 9789754372625
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 538
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 12 x 19.5 cm
  • Diger Ozellik: Resimli
Tanıtım Bülteni
Kafası vardı. Kültürü vardı.Cümlesi vardı.Üslubu vardı.İç dünyası vardı.Hafakanları vardı. Çilesi vardı.Metafizik arayıcılığı vardı.İmanı vardı.Şüpheleri vardı.Nefs murakebesi vardı. Estetiği vardı.Diyalektiği vardı. Cesareti vardı.Hasılı bir fikir ve sanat adamına gereken vasıflardan birçok payı vardı.Onun yokluğunu, ölüm tarihi olan bugün, bu vasıfların yokluğunda seyrediyoruz. Necip Fazıl
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Peyami PDF 22.33 MB İndir
Peyami EPUB 24.96 MB İndir
Peyami MOBI 19.70 MB İndir
Peyami ODF 21.02 MB İndir
Peyami DJVU 26.27 MB İndir
Peyami RAR 17.08 MB İndir
Peyami ZIP 15.76 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


TEZ ÇALIŞMAMDA BU ESERDEN HER FIRSATTA FAYDALANDIM


Peyami Safa üzerine yazılmış bir monografi. Belki de en iyisi. Beşir Ayvazoğlu’nun akıcı üslubuyla sıkılmadan okuyacağınıza emin olabilirsiniz.


“peyami” kitabıyla beşir ayvazoğlu, türk toplumunun temel yapıtaşlarından birini, yani öze dönüşün en bariz isimlerinden peyami safa’yı gözler önüne döktüğü bu eser, cumhuriyetin ilk yıllarında edebiyattaki buhranı ve bohemi yansıttığı için, peyami safa üzerinden bab-ı ali’yi bizlere gösterdiği için dikkatle incelenesi ve irdelenesi bir kitap. türk edebiyatı ve türk romanı konularında kaynak eser olma üzerinde duran bir çalışma.


Beşir Ayvazoğlu, Türk edebi hayatının en çalışkan ve en üretken isimlerinden birisidir. Kendisinin de sıkı bir okuru olduğu, büyük romancı Peyami Safa’yı incelediği bu eseri çok titiz bir çalışmanın mahsulüdür. Nüvesini Aksiyondaki Peyami Safa portresinin teşkil ettiği bu eser, Türk edebiyat-kültür hayatının önemli şahsiyetlerinden birisi olan Peyami Safa’yı mümkün olduğunca objektif bir şekilde yansıtmayı şiar edinmiş ve bu amacına da ulaşmış bir çalışma olarak ifade edilmelidir. Peyami Safa ile alakalı pek çok doküman karıştırılmış ve ortaya onun doğumunun 100. yılına armağan edilen güzel bir kitap çıkmış. Üstelik bu kitap Türkiye’de portre yazmanın pirlerinden olan Beşir Bey’in duru ve akıcı Türkçe’si ile yazılmış olunca da tadına doyum olmamış!


vay be demekki bir biyografi bu kadar içten ve bu kadar güzel yazılabilirmiş,ayvazoğlu sanki peyami safayı yakından tanıyormuş gibi düşüncelerini anlatmış herkese tabii bazı tanıdıklarından(safanın) yardım almış ama gerçekten de ortaya çok güzel bir biyografi çıkmış,teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*