Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Fenerbahçe Cumhuriyeti

Kategori: Spor Yazar: Yalçın Doğan Yayınevi: Tekin Yayınevi

Fenerbahçe Cumhuriyeti

  • Yayın Tarihi: 01.11.1989
  • ISBN: 9789754780246
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 300
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Lefter'den Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e... Büyük Fikret'ten Tek Parti Dönemi Başbakanı Şükrü Saraçoğlu'na... 27 Mayıs'ın Lideri Cemal Gürsel'den Birol'a... Başbakan Turgut Özal'dan Rıdvan'a... Başbakan Adnan Menderes'ten Semih Bayülken'e... Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ten Cemil'e...Başkanlar Fenerbahçe'yi nasıl seçiliyor?.. Politikacılarla Fenerbahçeli Yöneticiler perde arkasında uzlaşırken, on milyon taraftar bunlardan habersiz futbolcularla hangi dünyayı paylaşıyor? Bedrettin Dalan neden Tahsin Kaya'yı destekliyor?..Bir yandan futbolda raksın bütün hızı, öte yanda önemli maçların, Avrupa Kupaları'nın perde arkası.. Futbolun politika tarafından nasıl kullanıldığını örnekleyen öyküleri...Fenerbahçe Cumhuriyeti bu açıdan Türkiye'de kendi alanında ilk araştırma niteliğini taşıyor. Gazeteci-Yazar Yalçın Doğan iki yıllık araştırmasının ürününü Türk Spor'una, Türk Siyaseti'ne ve Fenerbahçe'ye sunuyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Fenerbahçe Cumhuriyeti PDF 12.45 MB İndir
Fenerbahçe Cumhuriyeti EPUB 13.92 MB İndir
Fenerbahçe Cumhuriyeti MOBI 10.99 MB İndir
Fenerbahçe Cumhuriyeti ODF 11.72 MB İndir
Fenerbahçe Cumhuriyeti DJVU 14.65 MB İndir
Fenerbahçe Cumhuriyeti RAR 9.52 MB İndir
Fenerbahçe Cumhuriyeti ZIP 8.79 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Asker-Siyasetçi-İş adamı-TÜRK Futbolu-FENERBAHÇE herşeyiyle bu kitapta…


Cumhuriyetten günümüze futbol kulüplerinin camialarında yer alan asker, siyasetçi, iş adamı birlikteliğinin yanı sıra futbolun siyasete ve siyasetin de futbola olan etkileri yansıtılmış.


Fenerbahçe tarihini anlattığı kadar, spor özellikle de Futbol ile Siyasetin yakın ilişkisini ele alıyor. Ayrıca bu ilişkinin nedenlerini, ülkemizde de halk takımı olarak bilinen Fenerbahçe üzerinde egemen olmaya çalışan siyasetin tarihsel olarak anlatımını dünyadan örnekleri ile birlikte çok güzel ortaya koyan bir kitap. Sadece Fenerbahçe ile sınırlı kalan bir kitap değil…


Kitab’ın taraflı olduğunu düşünmek saçmadır, çünkü kitabın yazarı fanatik bir Beşiktaş taraftarıdır. Bu kitabın piyasaya çıkışından sonra Beşiktaşlılar tarafından dışlanmıştır. Kitap Fenerbahçe’ye yapılan “cumhuriyet” yakıştırmasının uygunluğunu açıkça ispat eder.


Türk sporundaki, hatta Türkiye’deki Fenerbahçe gerçeğini Beşiktaş taraftarı Yalçın Doğan’ın kaleminden okumak gerçekten de ilginç. Kitap, Fenerbahçe tarihiyle ilgili önemli bilgiler içerdiği gibi, gizli kalmış olayları, bilinmeyenleri de ortaya çıkarıyor. Türkiye’de futbolun sosyolojik konumunu tam anlamıyla kavranmak isteyeneler de okumalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*