Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bülent Ecevit  Karaoğlan

Kategori: Siyaset Yazar: Mustafa Çolak Yayınevi: Iletişim Yayınları

Bülent Ecevit Karaoğlan

Tanıtım Bülteni
Ülkenin en eski ve devlet kurucu hüviyeti taşıyan partisi CHP’nin üyeleri ve taraftarları, 1970’lerde “Ecevitçi” diye anılıyordu – bu durum, Bülent Ecevit’in etkisini özetlemeye yetecektir.Öncesinde, 1950’lerden 60’lara uzanan dönemde, CHP’nin “Ortanın Solu”na dönmesinin öncülerindendi. 12 Mart 1971 darbesine karşı tutumuyla, CHP’de tarihî bir kopuşu gerçekleştirdi ve lider oldu.70’lerin ardından, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra, CHP’yi terk ederek kurduğu Demokratik Sol Parti’yle kendine yeni bir rota çizdi ve bu rota onu 1990’ların sonunda başbakanlığa götürdü. Bu dönemde ideolojik serencamı çok tartışıldı. Faal gazetecilik deneyiminden gelen, şair ve entelektüel kimliği olan, romantik imgesi ve karizması bu vasıflarıyla tamamlanan, sıra dışı bir siyasetçi portresi... Elinizdeki kitap, Türkiye’nin yarım asrında izi olan Bülent Ecevit’in fikir, siyaset ve hayat hikâyesini anlatıyor.“Kitlelerin Ecevit’e yakıştırdığı Karaoğlan benzetmesi, halkın onu bir politikacıdan çok popüler bir yıldız gibi gördüğünü gösteriyordu. (…) Aynı zamanda ‘bir politikacı gibi davranmayı’ reddetti; konuşmaları idealizmle dolu olmakla birlikte doğrudandı.” Feroz Ahmad - Demokrasi Sürecinde Türkiye
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bülent Ecevit Karaoğlan PDF 6.23 MB İndir
Bülent Ecevit Karaoğlan EPUB 6.96 MB İndir
Bülent Ecevit Karaoğlan MOBI 5.49 MB İndir
Bülent Ecevit Karaoğlan ODF 5.86 MB İndir
Bülent Ecevit Karaoğlan DJVU 7.32 MB İndir
Bülent Ecevit Karaoğlan RAR 4.76 MB İndir
Bülent Ecevit Karaoğlan ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Giriş bölümü aşırı sıkıcıydı hatta eyvah böyle devam ederse bırakayım şeklinde aklımdan geçirdim bereket versin devamı güzeldi.


Sürükleyici ve Bülent Ecevit hakkında yazılmış onun hayatını iyi anlayabileceğiniz bir eser.


Ecevit üzerine en iyi akademik kitap.


Mustafa Bülent Ecevit’in hayatını merak edenler için başucu kitabı


Yakın dönem siyasi tarihimizin en önemli figürlerinden biri olan Bülent Ecevit üzerine detaylı bir biyografi çalışması. Devlet adamlarımızın ne yazık ki detaylı biyografilerine sahip olmadığımız düşünülürse değerli bir eser olduğu söylenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*