Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sonsuzluk Atı

Kategori: Edebiyat Yazar: Sedat Umran Yayınevi: Iz Yayıncılık

Sonsuzluk Atı

  • Yayın Tarihi: 09.11.2000
  • ISBN: 9789753554350
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 300
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Sonsuzluk AtıSen ey kişnemesinden güneşin doğduğuKoşuların dünyasında yaşayan at. Seni düşüncemin kırlarına salıyorum...Tedirginliğimden nal çaktım ayaklarınaKoş koşabildiğin kadarKendini geçmek için girdiğin her yarışta!...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sonsuzluk Atı PDF 12.45 MB İndir
Sonsuzluk Atı EPUB 13.92 MB İndir
Sonsuzluk Atı MOBI 10.99 MB İndir
Sonsuzluk Atı ODF 11.72 MB İndir
Sonsuzluk Atı DJVU 14.65 MB İndir
Sonsuzluk Atı RAR 9.52 MB İndir
Sonsuzluk Atı ZIP 8.79 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


tematik şiilerin piri. aşk, ölüm, akşam, nesne, sonsuzluk, gece gibi bir dünya konu üstüne yazmış şair. sekan ışın’ın nesnevisinde çk farklı ama. serkan ışın edip canseverimsi bir düşünce yüküyle eşyaya yaklaşmaya çalışıken yani bir bunalımdan başlatırken şiiri; sedat umran biraz necatigilci bakar nesneye. ironik hatta eğlenceli teşbihçi ve anlaşılırdır. okursunuz istiareyi anlarsınız, haa ben bunu hiç düşünmemeiştim dersiniz ve şiir biter sedat umranda. “şiirde metafizik gerçek” eserinde nesnelerin arasında gizli bağıntıların olduğunu savunurken bunu tamamen dini bir şey olarak anlamadığını, john donne tarzı ironik bir söyleyişe yasladığını görüyoruz. sedat umrandaki rilke etkisi de bu metafizikçi şiir anlayışının bir başka yönü.akşam şiirleri, kara ışıldak vs ise haşimden beslenir. bazen haşimin sade bir hali gibidir bu tarz şiirleri.


Yazık bana bu müthiş şairi yeni farkettim.Türk şiirinin temel direkleri,okumaktan büyük keyif aldığım,Orhan Veli,Özdemir Asaf,Can Yücel üçlüsüne Sedat Umranıda dahil ediyorum.Şiirleri,şiir tadında nesir,nesir tadında şiir gibi.Bambaşka bir dil,hayal ve gerçek bir arada.Şu dizelere bakın:Beni çoğaltmak için -Bin bir parçaya böldün-Bir aynaydım-Kırıldım sana! Yada:İsterdim ki toprağımda bile-Bir damla ışık bulunsun-Ey ölüm karanlığını bana-Işıklı bir tas içinde sun! Şaire yakışır bir kapak tasarımı, kağıdı ve baskısı mükemmel.Yayın evini kutlamak lazım.Kütüphanenizde çok değerli bir armağan gibi duracak emin olun.Bu fiata bir daha bulabileceğizi sanmıyorum.Kaçırmayın.


kendi kişiliğini oluşturmuş şiirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*