Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Kitab-ı Siyah Kalem

Kategori: Edebiyat Yazar: Gülfem Pamuk Yayınevi: Everest Yayınları

Kitab-ı Siyah Kalem

Tanıtım Bülteni
Tarihin zor meselelerinden birine, bir muammaya yaklaşmayı deniyor Gülfem Pamuk, ödüllü ve geniş oylumlu ilk kitabı Kitab-ı Siyah Kalem ile. Nakkaş Mehmed Siyah Kalem’in iz sürülemez kimliğine, genç bir doktora öğrencisinin tezi üzerinden bakıyor. Muammalı Mehmed Siyah Kalem’i, yine tarihin kışkırtıcı karakterlerinden Fazlullah Esterabâdî döneminden okuyor. Bu bakış ve bu okuma, iki kadın karakter üzerinden, paralel bir kurguyla ilerliyor. Esma ve Elif. İsimler ismi Esma ve harfler şeyhi Fazlullah ve “uğursuz” Nakkaş; Lam’ın yanında Elif veya Elif’in yanında Lam. Biri isimler, ötekisi harfler. Epey zor bir meseleyi, romanın geniş imkânı içinde tartışıyor yazar. Okuyana “Bu, hakikaten bir ilk roman mı?” sorusu emanet kalıyor. Her şeyin temelinde aşk vardır, diyor Kitab-ı Siyah Kalem. Ve ekliyor, dünya da aşkla yaratılmadı mı? Şeytanın kulağı bu hikâyeyi ne zaman duydu? Söyleyin bana, ne zaman?
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kitab-ı Siyah Kalem PDF 6.23 MB İndir
Kitab-ı Siyah Kalem EPUB 6.96 MB İndir
Kitab-ı Siyah Kalem MOBI 5.49 MB İndir
Kitab-ı Siyah Kalem ODF 5.86 MB İndir
Kitab-ı Siyah Kalem DJVU 7.32 MB İndir
Kitab-ı Siyah Kalem RAR 4.76 MB İndir
Kitab-ı Siyah Kalem ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kitab-ı Siyah Kalem; hukuk eğitimi almış başarılı bir akademisyenin, son derece başarılı ilk roman denemesi… Tarih, sanat ve edebiyatın mühürlü konularına değinmesi, kurgu ve dilin su gibi akıcı, berrak ve etkileyici olması dışında kitabı asıl çekici kılan; 15. yüzyılda Maveraünnehir coğrafyasında yaşadığı varsayılan tarihin en esrarengiz ressamı olarak literatüre geçen Mehmed Siyah Kalem`in eserlerine ve yaşamına esrarengiz bir kurgu ile ışık tutuyor olması. İnsanların ve cinlerin ustası olarak adlandırılan bu figür ressamının eserlerinden ve kitabın nakış gibi işlenmiş kurgusundan etkilenmemek mümkün değil.


Ilginc bir kitap. Ilginc bir güzellikte


Fena degil. Cok suruklemedi ve cok yildirmadi da. Guzel bir hikaye, guzel tasvirler. Yer yer biraz zorlamalar olmus ama yine de bir cirpida bitti. Okunabilir.


içeriği zengin aşk hurufilik gibi konuları ele alan tez hazırlayan elifin bi süreçte lam a aşık ölüsünü anlatan iyi bir roman


Tarihin sisi içinden çıkmış, sanat çevrelerini şakına uğratan bir isim Mehmet Siyahkalem. Siyahkalem meraklıları için güzel bir kitap, tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*