Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sinemada Ritimlerin Kurgusu

Kategori: Sinema-Tiyatro Yazar: Karen Pearlman Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Sinemada Ritimlerin Kurgusu

Tanıtım Bülteni
Sinemada Ritimlerin Kurgusu sinemanın en görünmez ama temel alanlarından olan kurgu üzerine ender çalışmalardan biri. "Kurgucu, dünyanın ritmik bilgisini biriktiren bir varlıktır" diyen yazar, film çalışmasının kalbinde yer alan kurgu pratiğinin sırlarını anlatıyor. Bir kurgucu olarak kendi deneyimlerini ve geniş kaynak taramalarından biriktirdiklerini aktarırken bunu, sinema tarihinden seçtiği pek çok sahne ve sekans üzerinde yaptığı çözümlemelerle uygulamalı bir biçimde zenginleştiriyor. Pearlman'ın çalışması zaman, mekân, akış, hareket, birlikte salınma, cümleleme, sine-cümle gibi kavramsal tartışmalarla birlikte yönetmenlerin, akımların, dans koreografisinin, müzikal kompozisyonun kronolojisini de katederek farklı bir sinema tarihine de ulaşıyor. İçerdiği tartışmanın teknik doğasının ritmini tıpkı film kurgular gibi bir sinema tarih-yazımı metodolojisi de öneriyor. Ritimler üzerine çalışma, yaşamın ve yaşamın kaydedilmiş görüntüsünün ritminin nasıl alımlandığı, izleyicinin seyir sürecine hangi biçimlerde dahil olduğu üzerine koşut bir tarihçe de sunuyor. Gilles Deleuze'ün "Sinemanın ruh ve düşünceyle ittifak oluşturması, beden yoluyla gerçekleşir" saptamasının yardımı ile kurgucunun ön-bedene dönüşme sürecini, bedenin ve dünyanın ritimlerinin senkronizasyonuna ulaşarak elde ettiği bir "hikâyeyi" anlatıyor... Sancılı bir hikâye: Kurgu masasında "kesip biçerken" aynı zamanda yönetmenin, senaryonun, izleyicinin beklentileri ve hayalleri tarafından "kesilip biçilen" kurgucunun bedeni... Pearlman bu bedenin, Eisenstein çizgisini izleyerek fiziksel düşünmeden, kinestetik empatiden yola çıktığını iddia ediyor. Sinemada Ritimlerin Kurgusu kurgunun ve onu inşa eden ritmin kavranması açısından bir başucu kitabı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sinemada Ritimlerin Kurgusu PDF 6.23 MB İndir
Sinemada Ritimlerin Kurgusu EPUB 6.96 MB İndir
Sinemada Ritimlerin Kurgusu MOBI 5.49 MB İndir
Sinemada Ritimlerin Kurgusu ODF 5.86 MB İndir
Sinemada Ritimlerin Kurgusu DJVU 7.32 MB İndir
Sinemada Ritimlerin Kurgusu RAR 4.76 MB İndir
Sinemada Ritimlerin Kurgusu ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Dijital kurgu ile uğraştığım için bu alanda yazılmış ne varsa okuyorum. Ritm kurgunun vazgeçilmez ve gizli öznesi. Bu kitap ritm üzerine olduğundan dolayı alanında yazılmış en iyisi sayılır. Kurgu ile uğraşan editörlere tavsiye olunur.


kurgu çok basit olarak görülsede bir filmin en zorlu yapım aşamalarından biridir. bir çok film kurgu aşamasındayken bambaşka bir yöne doğru yol almıştır. bu eser size kurgu aşamasının ne denli heyecanlı olduğunu hatırlatacaktır.


hikaye yazmada yeni fikirler verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*