Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Beyinden Rahme Türkiye

Kategori: Sosyoloji Yazar: Dr. Feraye Sünev Çokgürses Yayınevi: Destek Yayınları

Beyinden Rahme Türkiye

Tanıtım Bülteni
Tanrı’nın bir canlı yaratma mucizesini bahşederek tanrısal kıldığı kadınım.Doğumundan ölümüne kadar ellerimle bedenlerine, sözlerimle yüreklerine dokunduğum kadınım.Tapılması gerekirken tartaklanmanın reva görüldüğü kadınım.Mutfaktan, ahırdan, tarladan, gece koyundan çıkmayan ve oğlanı bulana kadar peş peşe doğurmak zorunda bırakılan kadınım.Oku ve uyan!Bu kitapta seni yazdım.Dövülen, taciz edilen, öldürülen seni yazdım.Henüz memeleri kabarmamış kızlarımın gerdeğe itilişini, doğacak olanları, yeni doğanları, çocukları, genç kızları, anneleri ve babaları yazdım.Çocuk yaşta tecavüze uğrayanı, sapkını, arsızı, kendi kanından bir kıza başka gözle bakabilen babayı, ağabeyi, amcayı, dayıyı yazdım.En büyük servetin olan sağlığını emanet ettiğin sağlık sektöründe dönen akıl almaz kumpasları, akla ziyan halleri yazdım. Hekimin çalışma aşkını, meslek üstü fedakârlıklarını, yaşatılan her sıkıntıya rağmen hastasına merhametle bakanını, pervasızca harcananını, çaresizlik içinde kıvrananını, başa çıkamayıp yaşamdan kopanını yazdım.Ülkem insanının yaşadığı iç yakan, yürek parçalayan olayları yazdım.Oku.Oku ki gerçeklerle tanış. Tanış ki topluma büyük özveriyle şifa sunan doktoruna ve sağlığına sahip çık!“Uyan kadın!” diye bağıran bu kitap yediden yetmişe kadın erkek herkese ışık olsun, umut olsun. Nice vicdanını unutmuş, kalbini kurutmuş olanlara ders olsun. Kızlarımın, kadınlarımın dramatik yaşanmışlıklarını, mücadelelerini boynumun borcudur diyerek yazmaya devam edeceğim. Bilin ki okuyacağınız her yaşanmış hikâye gerçek Türkiye’dir. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Beyinden Rahme Türkiye PDF 6.23 MB İndir
Beyinden Rahme Türkiye EPUB 6.96 MB İndir
Beyinden Rahme Türkiye MOBI 5.49 MB İndir
Beyinden Rahme Türkiye ODF 5.86 MB İndir
Beyinden Rahme Türkiye DJVU 7.32 MB İndir
Beyinden Rahme Türkiye RAR 4.76 MB İndir
Beyinden Rahme Türkiye ZIP 4.39 MB İndir

ALTERNATİF İNDİRME LİNKLERİ

Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Beyinden Rahme Türkiye PDF 6.23 MB İndir

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


İlk kitap da çok güzeldi ikinci kitap da öyle gerçekten


Çok değerli Yazar ve aynı zamanda Jin. Op. Dr. Feraye Sünev Çokgürses ‘in okuduğum ikinci kitabı #BeyindenRahmeTürkiye. İlk kitabı gibi merak uyandıran ve acı ama gerçeklik duygusuyla , birebir yaşanmışlıkları bilirkişi gözüyle anlatımı harikaydı. Kitap baştan sona günümüz Türkiye kadınlarının ister doğuda olsun ister batılı genel kültür seviyesi yüksek olsun yaşanmışlıklarını veya yaşamak zorunda kaldıkları hayatı gözler önüne seriyor. Dolayısıyla da aynı zamanda erkekleri de iyisiyle kötüsüyle anlatmış oluyor. Öyle önemli ve ilgi çekici konuları ele alıyor ki Dr. hanım ”nası yaaa “dememek elde değil. Yer yer “yok artık daha neler ” dediginiz olacak okudugunuzda. Bazı bölümlerde ise gözyaşlarınız elinizde olmadan dökülecek. Türkiye ‘de ve Dünya ülkelerinde çocuk gelin örnekleri ve olumsuz sonuçları, evlat hasretinin neler yaptıracağı, hayatımızın olmazsa olmazları değerli doktorlarının olumsuz çalışma sistemi ve daha nice ilgi odağı olacak konusuyla severek okudum


İlk kitabı da harika idi. Bu kitabını da severek okumuştum. Keşke yazmaya devam etse . Duyduğum an koşup alırım . Umarım kitap çalışması vardır


günümüz Türkiyesinde tecavüzlerin ensestin tacizin kökenini sorgulayan,küçük gelinlerden doktorların iş yüküne kadar bir çok konuya değinen değerli bir kitap olmuş. yazar ın anlatımı o kadar akıcı ve sarsıcı ki sırada ne var diye sayfaların nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. kadın olmayı anlatırken; bazen şiirlerle bazen anılarla bazen istatistiklerle anlatımını zenginleştiren Feraye Hanım özel sektörde ve kamuda sağlıkta ki sorunları da ele alıyor ve bundan yaklaşık 20yıl sonra işinin ehli doktor bulmanın neden zor olacağını bize gerekçeleriyle sunuyor. kısaca pembe aşk romanlarından çıkıp gerçeğe bakmak isterseniz kitabı okuyun derim.


Daha önce de Bacak Arasından Türkiye adlı kitabını okumuş olduğum Feraye hocamızın 2. kitabı. Bu sefer daha çok yaşamış olduğu anılarını kaleme alan hocamız küçük gelinlere , toplumda ki empati eksikliğine , özel hastanelerdeki yolsuzluklara değinmiş. Ayrıca Doktorlar arasındaki tükenmişlik sendromu nedeniyle artan intihar olaylarına da değinmiş. Güncelliğini koruyan kitabın en azından meslektaşları tarafından okunması gerektiği düşüncesindeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*