Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Cennetin Kenar Mahallesi

Kategori: Edebiyat Yazar: Bünyamin Bozkuş Yayınevi: Alakarga Sanat Yayınları

Cennetin Kenar Mahallesi

Tanıtım Bülteni
"Ergin ölmüş, begonvilleri ve burcun tepesindeki osuruk ağaçlarını kesmişler, burcu tamir etmişler. Yan taraftaki eski değirmen binası gece kulübü olmuş, gece yarısı kapının önü lüks araba dolu. Ergin kapıya çıkıp da “Ne haber Mahir hortlak mı gördün” diye bağırmasa Mahir beni de inandıracak.  Daha yeni akşamüstü oldu biliyorum. Mevsim sonbahar. Ebabiller bile daha gitmediler,  kulenin etrafında dönüp duruyorlar." Bünyamin Bozkuş, ilk kitabı Cennetin Kenar Mahallesi’nde yepyeni öykü kişileri ile tanıştırıyor bizi. Galata’nın yüzlerce yıllık sokaklarında esnafından evsizine, sanatçısından yalnızına birbirleri ile kâh kavga ederek kâh eğlenerek geçinip giden bu insanların bize gösterdiği, zamandır. Zamanın elinde bütün bu öyküleri, bizim öykülerimizi büyüten insanlar un ufak olur. Ama öyküler kalır. Taşçı’nın yonttuğu mermer gibi… Bozkuş’un titiz, renkli, ustalıkla kullandığı Türkçesi ile Cennetin Kenar Mahallesi, öykü türünü sevenler için yine Alakarga’da.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Cennetin Kenar Mahallesi PDF 6.23 MB İndir
Cennetin Kenar Mahallesi EPUB 6.96 MB İndir
Cennetin Kenar Mahallesi MOBI 5.49 MB İndir
Cennetin Kenar Mahallesi ODF 5.86 MB İndir
Cennetin Kenar Mahallesi DJVU 7.32 MB İndir
Cennetin Kenar Mahallesi RAR 4.76 MB İndir
Cennetin Kenar Mahallesi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (1 Yorum)


Hayatı boyunca, özellikle insanlarla doğrudan iletişime geçemeyince yazıya başvuran yazar, öykülerinde; Galata’nın yüzyıllık sokaklarını, esnafını, yoksulunu, evsizini, sanatçısına kadar anlatmış. Bu kişiler aynı mekânlarda yaşayan, fakat anlaşamayan kişiler. Zamanın akıp gittiği, insanların un ufak olduğu hikâyeler. .
Titizlikle, renkleriyle, sesleriyle, kuşlarıyla, paha biçilmez atmosferiyle sunulmuş İstanbul hikâyelerine konuk oldum. Kapak tasarımı bence; her bir öykünün bir parçası halinde, dilerim öykü sevenleri bulur bu kitap. Nacizane tavsiyedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*