Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Sesin Efendisi Itrı  Mucizem

Kategori: Edebiyat Yazar: Mine Sultan Ünver Yayınevi: Mona

Sesin Efendisi Itrı Mucizem

Tanıtım Bülteni
“Hayat zavallı ruhumu acılarla öptü ve benden karşılığında şarkılar istedi.”Buhurizade Mustafa Itrî, medresede musiki öğreten, naif, ağırbaşlı bir sanatkârdır. Edirnekapı’daki çiftliği, medreseye uzak olmasına rağmen, burada yaşamak istemesinin, bahçesinde yetiştirdiği çiçek ve meyveler olduğu sanılır. Oysa o meclislere kısa süre katlanabilir, tahammülsüzdür. Şöhreti giderek büyürken, Itrî müziğinden ve çok sevdiği İstanbul sokaklarından başka bir şey istemez.Ta ki aşk kapısını çalana kadar! İmparatorluğun pek çok yeri gibi, İstanbul’da karışıktır. Yeniçeriler halktan haraç keser, canlar alınır, haysiyetler satılır. Eski Kırım hanlarından Selim Girayhan, Osmanlı Sultanının davetiyle sürgünden kurtulup İstanbul’a yerleşmiş, Itrî’nin can yoldaşı olmuştur ancak söz konusu Osmanlı sarayı ise gizin içinde giz, oyunun içinde oyun vardır.Peki Itrî’nin kaderi bu muydu? Saray entrikaları içinde nereye sürükleniyordu? Bir kadını müziğinden daha çok sevebilecek miydi? Itrî’nin açmazı büyürken onu ne tamburu, ne de bahçesindeki kır çiçeklerinin kokusu avutabilirdi.Mine Sultan Ünver’in kaleminden, müziğin esaretinde ve özgürlüğünde bir arayış hikâyesi:Sesin Efendisi: Itrî.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sesin Efendisi Itrı Mucizem PDF 6.23 MB İndir
Sesin Efendisi Itrı Mucizem EPUB 6.96 MB İndir
Sesin Efendisi Itrı Mucizem MOBI 5.49 MB İndir
Sesin Efendisi Itrı Mucizem ODF 5.86 MB İndir
Sesin Efendisi Itrı Mucizem DJVU 7.32 MB İndir
Sesin Efendisi Itrı Mucizem RAR 4.76 MB İndir
Sesin Efendisi Itrı Mucizem ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Besteler eşliğinde okurken hem Itrî’nin hayatına tanık olmak hem de müziğini bir kez daha keşfetmek güzel bir deneyim oldu. Tavsiye ederim.


yazarın okuduğum ikinci kitabıydı. çok beğendim


Yazarın,Sultanın Rüyası kitabını okuduğum zaman Segâh Tekbiri ve Salât-ı Ümmiye’nin bestekârının Buhurizade Mustafa Efendi olduğunu bu satırlarda öğrenmiştim.Daha sonra Itri kitabının çıkacağını duyduğumda büyük bir heyecana kapıldım ve merakla bekledim.Kitabı okumanızı tavsiye ederim.Güzel bir yolculuk.Buhurizade’nin yaşantısı,içinde bulunduğu durumlar,ruh halini yazarın kaleminden sıkılmadan okuyacaksınız.Hele sonu ! Sizi etkileyecektir.


okadar güzel bır kıtaptı ki… simdi hemen 100 liranın uzerıne bakın orda gordugunuz kişi kım bılıyormusunuz ?bilmiyorsanız hemen okumaya başlayın ve bilmediğiniz gerçek bir hayata keyifli bir yolculuğa çıkın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*